2022 yılında hasat edilen  ve  31 Aralık 2022 yılına kadar ürünlerini lisanlı depoculara teslim eden çiftçilere  bu ürünlerin satışı gerçekleştikten sonra  kira ve nakliye desteklerinden faydalanma şansı doğdu. Üreticilerin bu destekten faydalanabilmeleri için  en geç 30 Haziran 2023 tarihine kadar  gerekli evrakları il ve ilçe tarım müdürlüklerine teslim etmeleri gerekmekte.

DEPOO

Kırklareli Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yaptığı duyuru ;

2022 YILI LİSANSLI DEPOCULUK DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI

24.03.2023 tarih 32142 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanarak "Lisanslı Depolarda Muhafaza Edilen Tarımsal Ürünler İçin Destekleme Ödemesi Yapılması Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2021/30)' de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Tebliğ No: 2023/21)" yürürlüğe girmiştir.

2022 yılında hasat edilen ve 31.12.2022 tarihine kadar Lisanslı Depolara teslim eden üreticilerin bu ürünlerinin satışını gerçekleştirdikten sonra kira, nakliye ve analiz desteklerinden faydalanabilmeleri için gerekli evraklarını 30.06.2023 tarihine kadar İl/İlçe Müdürlüklerimize getirmeleri gerekmektedir.

Lisanslı depoculuk nedir ?

Bugün çiftçiye hangi destekler ödenecek? Tarım Bakanlığı açıklama yaptı! Bugün çiftçiye hangi destekler ödenecek? Tarım Bakanlığı açıklama yaptı!

- Depolamaya uygun nitelikte ve standardize edilebilmesi mümkün olan tarım ürünlerinin sınıf ve kalitelerinin yetkili sınıflandırıcı olarak isimlendirilen laboratuarlarca belirlenmesini,
- Modern altyapıya sahip sağlıklı ortamlarda depolanmasını,
- Bu ürünlerin ticaretinin ürünün mülkiyetini temsil eden ürün senetleri vasıtasıyla; uluslararası alanda da faaliyet gösterebilecek nitelikteki ürün ihtisas borsasında yapılmasını öngören bir sistemdir.