Gıda krizi ve ekonomik kriz nedeniyle tarım, tarımsal üretim ve iyi tarım uygulamalarının giderek önem kazandığı bugünlerde Siirt Tarım ve Orman Müdürlüğü  bölgedeki çiftçilere fide desteği vermeye karar verdi.

2023 Sebze fidesi

Siirt'te Tarım Arazilerinin Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında sebzecilik tarımının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için sebze fidesi dağıtımı yapılacak.

Proje ile çiftçilere salatalık, domates ve biber gibi gelir getirici ürünlere ait fideler hibe edilecek. Sebzecilik tarımının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amaçlayan projede  için uygun en az bir dekar arazi sahibi (tapu veya kiralık veya muvaffakatname) çiftçilere %75 hibe % 25 çiftçi katkısı ile domates, biber, patlıcan fidesi dağıtılacak.

%75 hibe % 25 çiftçi katkısı

Sebzecilik için uygun en az bir dekar arazi sahibi (tapu veya kiralık veya muvaffakatname) çiftçilere %75 hibe % 25 çiftçi katkısı ile domates, biber, patlıcan fidesi dağıtılacak.

Başvuru Şartları

Sebzecilik için uygun en az bir dekar arazi sahibi (tapu veya kiralık veya muvaffakatname)

Son Başvuru Tarihi

Son başvuru tarihi 03.03.2023 Cuma günü.

Siirt Tarım ve Orman Müdürlüğünün yaptığı açıklama:

Siirt'te Tarım Arazilerinin Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında sebzecilik tarımının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için sebze fidesi dağıtımı yapılacaktır. Sebzecilik için uygun en az bir dekar arazi sahibi (tapu veya kiralık veya muvaffakatname) çiftçilere %75 hibe % 25 çiftçi katkısı ile domates, biber, patlıcan fidesi dağıtılacaktır.

Tarım Bakanlığının 4 yıllık hayvancılık yol haritasında büyük öngörüsüzlük! Binlerce üretici destek alamayacak! Tarım Bakanlığının 4 yıllık hayvancılık yol haritasında büyük öngörüsüzlük! Binlerce üretici destek alamayacak!

   Başvuru şartlarını taşıyan çiftçilerin, Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Ek Hizmet Binası Bitkisel Üretim Şubesine ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize başvuru yapmaları gerekmektedir.

     Son başvuru tarihi 03.03.2023 Cuma günüdür.