Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı açıkladı: Hayvancılık desteklerini yeniden revize ediyoruz! Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı açıkladı: Hayvancılık desteklerini yeniden revize ediyoruz!

Tarım ve Orman Bakanlığı, yaptığı açıklamada mazot gübre desteğini kredi şeklinde kullanacak olan çiftçiden hiç bir şekilde faiz ve komisyon adı altında hiç bir ücret alınmayacağını belirtti. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale ve çeltik üreticilerine 2023 bütçe yılında ödenmesi gereken mazot ve gübre destekleri erkene çekilerek çiftçilerimizin Ziraat Bankasında bulunan hesaplarına tanımlanmaya başlanılmıştır. Erken yapılan ödeme kapsabında çiftçilerimiz tarafından faiz, BSMV, komisyon vb adlarda herhangi bir ödeme yapılmayacaktır. Bu tutarlar Bakanlığımız ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılacaktır.

Çiftçilerimizin Ziraat Bankası internet bankacılığı mobil uygulama üzerinden online ya da ilgili şubeye şahsen başvuruda bulunarak tanımlama yaptırması gerekiyor.

Böylece buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale ve çeltik üreticilerimizin mazot ve gübre desteğinden yaklaşık 6 ay önce yararlanması mümkün olacaktır."