Buzağı desteklemesinde uygulanan üreme kriterlerinin düzeltileceği açıklanmasına rağmen yaklaşık 900 bin buzağının destek ödemesi bugüne kadar yapılmadı. Eski Bakan Pakdemirli tarafından geçtiğimiz Ocak ayında yetiştiricilere söz vermesine rağmen aradan geçen 7 aya rağmen 900 bin buzağının destek ödenmesinin yapılmaması tepkileri artırdı. 

BAKANLIKTA YAPILAN TEKNİK TOPLANTIDA ÖDENMEYEN BUZAĞI DESTEKLERİ DE GÖRÜŞÜLDÜ!

Tarım ve Orman Bakanlığında geçtiğimiz hafta yapılan ve Bakan Yardımcıları, Genel Müdür ve üretici birliklerinin katıldığı teknik toplantıda buzağı desteklerinde yaşanan üreme kriterleri ile ilgili sorun da görüşüldü. Bu sorunun biran önce çözüme kavuşturularak, yetiştiricinin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi konusunda karar alındı. 

BAKAN YARDIMCISI ÜREME PARAMETRESİ SORUNUN ÇÖZÜLMESİNDE OLUMLU GÖRÜŞ BEYAN ETTİ!

Diğer yandan Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan ile görüştüğünü ve buzağı desteklerinde üreme parametresinden kaynaklı yaşanan sıkıntıların halledilmesi konusunda olumlu görüşler beyan ettiğini dile getirdi. Keskin, paylaşımında şunları kaydetti:  “T.C. Hazine ve Maliye Bakan Yrd. Sayın Mahmut Gürcan' ı makamında ziyaret ettim. Süt fiyatlarını, buzağı desteklemelerinde örgütlülü başvuruların teşvik edilmesini ve binlerce üreticimizin mağduriyet yaşadığı üreme parametresinden kaynaklı sıkıntıları anlattım. Özellikle üreme parametresinde yaşanan sıkıntıların halledilmesi konusunda olumlu görüşlerini ileten ve bu konunun üzerinde duracağını belirten Sayın Bakan Yardımcımıza çok teşekkürlerimi sunuyorum. Umuyorum ki yakın zamanda üreme parametresinden kaynaklı destek dışında kalan üreticilerimizin yeniden destekleme kapsamına alınmasını sağlayabileceğiz"