Mersin İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği'nce Yenişehir Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa katılarak, üreticiler ve çobanlarla bir araya gelen Çelik, burada üreticilere ve çobanlara seslendi. Çelik, çobanlık ve hayvancılığın çok kutsal meslekler olduğunu belirtti. Çelik, Bakanlık görevine başladığında kendisine sunum yapanların 'sürü yöneticisi' bir tanımlama yaptıklarını aktararak, "Neymiş bu? Bizim çocukken yaptığımız çobanlık. Yok, değişim, dönüşüm olacak ama bazı şeyler değişmez, çobanlık gibi. Çobanız kardeşim, bu kadar açık söylüyorum" dedi.

BİZİM BAKANLIK DİYE BİR DERDİMİZ YOK

Konuşmasında bürokratlara da göndermede bulunan Çelik, şunları kaydetti: "Tepeden bakan değil, üreticinin hizmetkarı bir il müdürü olacak. Memur olacak, kapıdan baktıran değil, yoluna düşüp, onu hizmet yolunu gösteren yönetici olacak. Bakan demek, bakmak demek. Nereye bakacaksın, ne bakması? Bakanlık filan bunlar sonra çıktı. Bizim bakanlık diye bir derdimiz yok. Ben 9. senedir bakanlık yapıyorum. Bir inşaat ustasının oğluyum ben, ömrü çileyle geçmiş bir insanın oğluyum. Neyin ne olduğunu biliyoruz biz. Çile çeke çeke geliyoruz. Onun için bu bakanlık makanlık tafraları, müdürlük tafraları yok. Halk efendi olacak, millet efendi olacak, çoban efendi olacak. Hizmetinizde olacağız, bunu laf olsun diye söylemiyorum."

KÜPE BORÇLARI SİLİNECEK

Türkiye coğrafyasının küçükbaş hayvancılığa uygun bir coğrafya olduğunu aktaran Çelik, ancak 1980'den bugüne kadar küçükbaş hayvan sayısında yüzde 40'lık bir azalma olduğunu, bunu nasıl artırabilecekleri yönünde çalıştıklarını belirtti. Şu anda küçükbaş hayvanları yeniden saydıracaklarını belirten Çelik, hayvan üreticilerine 'Küpe borçlarınızı sileceğiz. Kendimizi affettireceğiz. Onlar ortadan kalkıyor" diyerek müjde verdi.