1974 aslen Erzurumlu ve İstanbul doğumlu olan Solakoğlu, hayvancılık sektöründe tanınan ve sevilen bir isim. Sencer Solakoğlu, ilkokul 5. sınıftan itibaren İsviçre'de eğitim görmüştür. Buradaki eğitiminin ardından Amerika'da lisans ve yüksek lisans yapmıştır.

Sencer Solakoğlu, 2009 yılında ailesi ile birlikte FeyzSüt isimli bir şirket kurdu. Feyz Çiftliği, 2009 yılında Solakoğlu ailesi tarafından Bursa Karacabey’de kuruldu. Çiftliğin fiilen sevk ve idaresinden Sencer Solakoğlu sorumludur. Finansal yönetim konuları ise Ayça Solakoğlu tarafından yürütülmektedir. 2012 yılında tarımsal üretim faaliyetlerinin çiftliğin iş sahasına girmesi ile birlikte bugün yaklaşık 3.000 baş hayvan mevcudu ile çiğ süt, dana sucuk, frankfurter sosis ve barbekü sosis üretimine devam etmektedir.

solakoğlu_sencer

Feyz Çiftliği Bursa’nın ilk “Hastalıktan Ari” ve “AB normlarında üretim yapan” çiftliğidir. Kaliteli, verimli ve aynı zamanda iktisadi olarak sürdürülebilir bir çiftlik olma hedefiyle yola çıkan Solakoğlu ailesi, bu gayeye ulaşmak için “bilfiil işin başında olmayı” temel prensip olarak kabul etmiştir.

TÜSEDAD (Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği) yönetim kurulu başkanı olan Solakoğlu, ‘Bu ülke tarımsal üretim sayesinde yeniden küllerinden doğacak’ sloganı ile girdiği Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği seçimlerini kazanarak 8 Mart 2023’te Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı oldu. 

Sosyal medya hesaplarını aktif kullanan Sencer Solakoğlu, çiftçiyi bilgilendirici içeriklerin yanı sıra tarım sektörüne yönelik görüş ve önerilerini hiç çekinmeden paylaşan örgüt başkanlarının başında geliyor. 

Uzun süre yurt dışında yaşamasından dolayı birkaç yabancı dili rahatlıkla konuşan Sencer Solakoğlu, aynı zamanda işinin ehli bir kişi olarak biliniyor. Yapmış olduğu “Feyz Al” isimli programda tarım ve hayvancılığa dair teknik bilgilerini paylaşan Sencer Solakoğlu, ülkenin tarım ve hayvancılık alanında ciddi potansiyeli olduğunu ancak bu potansiyelin yeterince değerlendirilmediğine dikkat çekiyor. 

Sencer Solakoğlu, özellikle Türkiye’deki tarım ve hayvancılık sektöründe yapılan yanlışlıklar ve izlenen politikanın yetersiz olmasını açıklamalarında sık sık dile getirmiş ve bu eleştirilerinden dolayı Bekir Pakdemirli’nin Bakanlığı döneminde desteklemeden mahrum bırakılmak istenmişti.

sencer_solakoğlu