1958 yılında Akyazı’da doğdu. A.Ü. Fen Fakültesi ve Ziraat Fakültesi'nde öğrenim gördü. Tarım Kredi Kooperatifleri Sakarya Bölge Birliği ve Fiskobirlik'te Denetim Kurulu Üyeliği, TZOB Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu (IFAP) Yönetim Kurulu Üyeliği, Ekonomik ve Sosyal Konsey Üyeliği ve DEİK Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 

2009 yılından bugüne halen, SGK Yönetim Kurulu üyesi olan Bayraktar’ın Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Türkiye Kanadı üyeliği de devam ediyor. Bayraktar, çiftçilik ve ticaretle uğraşmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır. 

şemsi bayraktarı1

BAYRAKTAR KAÇ YILDIR TZOB BAŞKANLIĞI YAPIYOR? 

Antidemokratik seçim sisteminden dolayı TZOB’un genel kurullarında Şemsi Bayraktar’ın karşısına kimse aday olamazken, Bayraktar, TZOB’un 19-21 Mayıs 2023 tarihlerinde yapılan 28’inci genel kurulunda, genel kurula katılan 316 delegenin tamamının oyunu alarak 6’ncı kez başkanlığa seçilerek yeni bir rekora imza attı.

ÇİFTÇİNİN TEPKİSİNE RAĞMEN 20 YILDIR TZOB KOLTUĞUNDA OTURUYOR!

2001 yılında TZOB yönetim kurulu üyeliğine, 2003’de TZOB Başkanlığına seçilen ve aralıksız 20 yıldır TZOB Başkanlığını sürdüren Şemsi Bayraktar’ın çiftçinin yoğun tepkisine rağmen 28’nci genel kurulda da genel kurula katılan 316 delegenin tamamının oyunu alarak başkanlığa seçilmesi, TZOB’un seçim sisteminin yeniden sorgulanmasını gündeme getirdi.

TZOB SEÇİMLERİNE ÇİFTÇİNİN HİÇ BİR ŞEKİLDE İRADESİ YANSIMIYOR!

TZOB seçimlerine 4 milyon üyenin iradesinin yansıması bir tarafa Türkiye genelinde bulunan 750-800 odanın bile iradesi yansımıyor. 750-800 ziraat odası, seçimlerde temsil edilmezken, genel kurulda sadece 316 üst kurul delegesi oy kullanabiliyor. Mevcut seçim sistemi, Bayraktar’a muhalif olan hiçbir ismin üst kurul delegesi olarak seçilmesine izin vermiyor.

KARADENİZ VE SAKARYA LOBİSİNDEN DOLAYI BAYRAKTAR’A DOKUNULAMIYOR!

Bunca olumsuzluklara ve çiftçinin tepkisine rağmen Bayraktar’a Ankara siyasetinde etkin olan Karadeniz ve Sakarya lobisinden dolayı dokunulamıyor. Bayraktar, hem antidemokratik seçim sisteminden aldığı güçle hem de kendisini destekleyen lobiden dolayı TZOB’da resmen krallığını ilan etmiş durumda. 

ali şener bayraktar foto

KARDEŞİNİ YEDEK BİRİNCİ SIRADAN SEÇTİREREK YENİ BİR SKANDALA İMZA ATTI! 

TZOB’un 28’nci genel kurulunda Şemsi Bayraktar’ın kardeşi Akyazı Ziraat Odası Başkanı Ali Şener Bayraktar’ın da yönetim kurulu birinci yedekten seçilmesi dikkat çekti. Şemsi Bayraktar, kardeşi Ali Şener Bayraktar’ı Yönetim Kurulu ikinci sıra yedeğe yazarken, birinci sıra yedeğe Gölbaşı Ziraat Odası Başkanı Sadullah Karaaslan’ı yazmıştı. Ancak seçimlerde oy kullanan 316 delegenin, Yönetim Kurulu birinci sıra yedekteki Sadullah Karaaslan’ın üzerini çizerek Ali Şener Bayraktar’ı birinci sıra yedekten seçmesi dikkat çekti. Bunun da Şemsi Bayraktar’ın önceden planladığı bir taktik olduğuna dikkat çekiliyor.

TZOB TARİHİNDE BİR İLK! 750-800 ZİRAAT ODASININ TAMAMI GENEL KURULDA TEMSİL EDİLMEZKEN AKYAZI ZİRAAT ODASINDAN İKİ KARDEŞ YÖNETİM KURULU LİSTESİNDE YER ALDI

TZOB’un genel kurulunda, Türkiye genelindeki 750-800 ziraat odasından en az birer temsilci katılarak oy kullanamazken, 28’nci genel kurulda TZOB’un yönetim kuruluna Akyazı Ziraat Odası’ndan biri yedek listeden olmak üzere iki ismin birden girmesi, çiftçiye ait meslek kuruluşunun Bayraktar ailesi tarafından nasıl kendi menfaatlerine kullanıldığını gösteriyor. 

KAÇ YILDIR GENEL BAŞKANLIK YAPTIĞI BİLGİSİ SAKLANIYOR!

Diğer yandan TZOB’un web sayfasında Şemsi Bayraktar’ın özgeçmişinde hangi tarihten buyana TZOB Başkanlığı yaptığı bilgisinin verilmemesi ise dikkat çekiyor. 

şemsi bayraktar