Microsoft’un kurucusu ve dünyanın en zengin isimlerinden Bill Gates, aynı zamanda ABD’nin en büyük tarım arazisi sahibi. Bu durum Gates’i komplo teorilerinin de merkezine oturtuyordu. Ancak Gates’e göre bu durum sadece bir yatırım politikasıydı.

Sosyal medya platformu Reddit’te ‘Sor Bana’ (Ask Me Anything- AMA) etkinliğine katılan Gates, bir kullanıcının “Neden bu kadar tarım arazisi satın alıyorsun” sorusuna şu yanıtı verdi: ”ABD’deki tarım arazilerinin dört binde birinden daha azına sahibim. Onları daha verimli hale getirmek ve daha fazla iş yaratmak için bu çiftliklere yatırım yaptım. İşin içinde büyük bir plan yok. Aslında tüm bu kararlar profesyonel bir yatırım ekibi tarafından verildi.” 

Yıllardır Trakya’dan arazi satın aldığı iddia edilen ABD’li süperzengin Bill Gates, ABD’de tarım arazilerini topladığı yönündeki iddiaları sosyal tartışma platformu Reddit’te yanıt verdi. Gates, ülkedeki tarım arazilerinin yüzde 80’ine sahip olduğu yönündeki komplo teorilerini yalanladı: “Amerika’daki tarım arazilerinin 1/4000’den biraz azına sahibim. [18 eyaletteki] tarım arazilerine üretim ve istihdam için yatırım yapıyorum. Ortada büyük bir plan yok. Tüm kararları profesyonel bir yatırım ekibi alıyor.”

Tarım Kredi'nin göz bebeği TARKİM 239 milyon lira zarar açıkladı! Tarım Kredi'nin göz bebeği TARKİM 239 milyon lira zarar açıkladı!

ABD Tarım Bakanlığı’nın 2022 raporuna göre, ülkedeki tarım arazilerinden 242 bin akresi Gates’e ait. 242 bin akre de 979.3 kilometrekare ediyor. Türkiye’de bu yüzölçüme eşit bir kent yok. En ufak kent, 847 kilometrekareyle Yalova. Onu, bin 512 kilometrekareyle Kilis takip ediyor. Kaba bir hesapla, Yalova ile İstanbul’ın 123 kilometrekarelik ilçesi Tuzla’yı topladığınızda Gates’in ABD’deki arazisine ulaşılıyor. Komplo teorisyenlerine göre, Gates tarım arazilerine yatırımları “nedeni bilinmese de Amerikalıları aç bırakmak” için yapıyor.