Kırsalda tarımsal faaliyetleri desteklemek ve gençleri üretime teşvik etmek amacıyla başlatılan Genç Çiftçi Projesi'nden istenilen sonuç alınamazken, özellikle hayvancılıkta yaşanan yolsuzluk iddiaları projenin askıya alınmasına neden olmuştu. Kırsalda genç çiftçi projesinin yerine 'Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi' adında yeni bir proje devreye alınırken, bu projenin pilot uygulamaları yakından takip ediliyor. 

UZMAN ELLER PROJESİNİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, geçen yıl tarım ve orman alanında üniversite eğitimi alan genç çiftçilere yönelik Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi'ni pilot uygulama olarak başlattıklarını belirterek, İzmir, Düzce, Mardin ve Amasya illerinde başlatılan projeyle 100 kişiye 100'er bin lira hibe sağladıklarını aktardı. Bakan Pakdemirli, projede destek verilen işletmelerin kar-zarar durumu ve faaliyetlerinin yakından takip edileceğine dikkati çekerek, olumlu etkileri görüldüğü takdirde projeyi Türkiye'nin bütün illerine yaymayı planladıklarını bildirdi.

GENÇ ÇİFTÇİ PROJESİ İLE 3 YILDA 1.43 MİLYAR LİRA DESTEK VERİLDİ 

Pakdemirli, diğer yandan kırsal kalkınma için 2016-2018 yılları arasında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı'nın uygulandığını da hatırlatarak, "Projeyle bitkisel üretim, hayvansal üretim, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimi, işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik konularda kişi başı 30 bin lira hibe desteği verdik. Bu bağlamda 47 bin 775 genç çiftçimizin projesine toplam 1,43 milyar lira hibe desteği sağladık." değerlendirmesinde bulundu.