TARIMDAN HABER ÖZEL / Bekir Pakdemirli'nin Bakanlığı döneminde Sakarya Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne vekaleten atanan Ali Ulvi Özerdem'in kararnamesi 3 yıl sonra yayınlandı. Ali Ulvi Özerdem'in vekaletle yürüttüğü göreve atamasının 3 yıl sonra yapılması Tarım Bakanlığındaki vekaletle yönetim sorununu yeniden gündeme getirdi. 

Vekaleten ataması yapılan ancak uzun yıllar kararnamesi yayınlanmayan il müdürlerinin 'vekalet' sorunu Tarım Bakanlığında ciddi bir sorun oluştururken, bu sorun Bakanlığın en önemli saç ayağını oluşturan taşra teşkilatlarından istenilen sonuçların alınmamasına neden oluyor. 

Fındık üreticisinin dikkatine! Alan bazlı gelir desteği askı icmalleri yayınlandı! Fındık üreticisinin dikkatine! Alan bazlı gelir desteği askı icmalleri yayınlandı!

TARIM İL MÜDÜRLÜKLERİNDE GENİŞ ÇAPLI REVİZYONLA VEKALET SORUNA KARŞI ÖNEMLİ BİR ADIM ATILDI

Önceki gün Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararları ile bir çok tarım il müdürü görevden alınırken, uzun yıllar vekaleten görev yapan il müdürlerinin de asaleten ataması yapılmış oldu. İl müdürlerine yönelik geniş çaplı revizyon, Bakanlığın taşra ayağında yaşanan 'vekaletle yönetim' sorununun çözümü için atılmış bir adım olarak görülüyor.