Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın ardından bazı yaptırım uygulamaları hala devam ediyor. Bu kapsamda Rus şirketleri yurtdışındaki varlıklarını elden çıkarırken Türk traktör devi, Rusya’nın ünlü traktör şirketini satın aldı. 

60,5 KANADA DOLARINA SATILDI

Ev fiyatları düşecek mi? TÜİK Mart ayı inşaat maliyet endeksini açıkladı! Ev fiyatları düşecek mi? TÜİK Mart ayı inşaat maliyet endeksini açıkladı!

Halk TV’de yer alan habere göre, Türk rakibi tarafından satın alınan şirketin satış bedeli 60,5 milyon Kanada doları yani neredeyse 4,1 milyar ruble olarak duyuruldu. Anlaşmalar kapsamında Başak Traktör, Kanadalı şirketin tedavüldeki hisselerinin tam %97‘ini satın alacak.

1914 YILINDAN BERİ BU ALANDA

Başak Traktör, 1914 senesinde Sakarya'da kuruldu. Yalnızca traktör üretimi değil aynı zamanda bahçe ve hasat ekipmanları da üreten bu firma, Buhler Industries ise Versatile ve Farm King markaları altında tarım ekipmanlarının üretimini yapıyor. Ayrıca söz konusu şirketin ABD’de de üretim tesisleri ve depoları bulunuyor.

Bunların yanı sıra Buhler Industries, 2007 yılında Rostselmash tarafından satın alınmıştı. Satın alınmasıyla alakalı açıklamalarda bulunan ASKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Konukoğlu, ASKO Holding’in akşam Kuzey Amerika’ya genişlemesi adına önemli bir durum olduğunu ifade ederek, "Buhler Industries ve ikonik markaları Versatile ve Farm King, tarım endüstrisinde derin bir geçmişe ve mirasa sahip. Buhler Industries ile işinin gelişiminde bir sonraki adımları atmak için birlikte çalışmaktan heyecan duyuyoruz" dedi.

Buhler Industries Operasyon Direktörü Grant Adolph da, "ASKO Holding ile ortaklık kurduğumuz için çok heyecanlıyız. ASKO Holding'in tarım ekipmanları sektöründeki derin anlayışının ve katılımının, şirketin gelecekteki büyüme ve inovasyon için muazzam potansiyeline ulaşmasına yardımcı olacağına inanıyoruz" diye konuştu.