Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, “su verimliliği seferberliği” kampanyası kapsamında binalarda %25 su tasarrufu sağlanmasını hedefleyen “Binalarda Su Verimliliği Hedefi ve Uygulama Rehberi”ni yayımladı. Kılavuz, "azalt-yeniden kullan-değiştir" stratejileri aracılığıyla toplumun tüm kesimleri arasında bir su verimliliği kültürünü teşvik etmeyi amaçlıyor. El yıkarken, diş fırçalarken ve tıraş olurken musluğu kapatmak, çamaşır ve bulaşık makinelerini tam doluyken çalıştırmak, su sızıntılarını önlemek, halı ve balkonları su tasarruflu yöntemlerle temizlemek “azaltma stratejileri” arasında yer alıyor.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği genel kurulu yapıldı! Bülent Tunç yeniden başkan seçildi! Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği genel kurulu yapıldı! Bülent Tunç yeniden başkan seçildi!

"Yeniden kullanım stratejileri" arasında bahçe sulama için yağmur suyunun toplanması, sebze ve meyvelerin yıkanmasında kullanılan suyun yeniden kullanılması, arıtılmış atık suyun temizlik için toplanması ve akan suyun yeniden kullanım için toplanması yer alıyor.

"Değiştirme stratejileri", sensör kontrollü, düşük basınçlı musluk ve muslukların kullanılmasını, atık su tesisatının yenileriyle değiştirilmesini ve su ve enerji tasarrufu özelliklerine sahip bulaşık ve çamaşır makinelerini seçmeyi içerir. Kılavuz ayrıca, stratejilerin uygulanmasını kolaylaştırmak için bir “Bina Su Verimliliği Sistemi Kurulum Talimatı” içermektedir. Talimat, su verimliliği biriminin kurulması, mevcut durum değerlendirmesinin yapılması, planlama, ihtiyaçların belirlenmesi ve temin edilmesi, farkındalık yaratılması ve eğitim verilmesi, stratejilerin uygulanması ve raporlanması gibi adımları içermektedir. Kılavuza ve sistem kurulum talimatlarına www.suverimliligi.gov.tr adresinden ulaşılabilir.