ÖZEL HABER

Tohumculuk sektörünün çatı kuruluşu olan TÜRKTOB'un, 9'uncu Olağan Genel Kurulu 10-11 Aralık'ta yapıldı. Seçim sonuçlarına göre TÜRKTOB yönetimine giren isimler geçtiğimiz hafta ilçe seçim kurulundan mazbatalarını aldı. Yeni yönetim kurulu üyeleri mazbatalarını aldığı için bir önceki yönetimin dönemi de kapanmış oldu. Ancak geçtiğimiz hafta Antalya'da yapılan ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in de katıldığı çalıştayda ilçe seçim kurulunun verdiği mazbatalar yok sayılarak 'Başkan' skandalına imza atıldı.

Yıldıray Gençer, TÜRKTOB'un yönetim kurulu başkanı olmamasına rağmen TSÜAB'ın çalıştayında 'Başkan' olarak konuştu. Salonda bulunan üyelerin tepkisini çeken bu durumun Bakan Çelik'in hazır bulunduğu bir programda yaşanması dikkat çekti.

TÜRKTOB'un yeni yönetiminde başkanlık yarışı devam ederken tepkinin yaşandığı programın ev sahipliğini yapan TSÜAB Yönetim Kurulu Başkanı Burhanettin Topsakal'ın Yıldıray Gençer ile birlikte hareket etmesi 'Başkan' tepkisini de daha anlamlı hale getirdi.