SADETTİN İNAN / Dün Bakan Yumaklı ile görüşen bir grup besicinin, besi işletmelerinde MASAK tarafından başlatılan soruşturmadan duydukları rahatsızlıkları dile getirerek, Bakan Yumaklı'dan destek talebinde bulundukları kaydediliyor. 

Tarım Kredi'nin göz bebeği TARKİM 239 milyon lira zarar açıkladı! Tarım Kredi'nin göz bebeği TARKİM 239 milyon lira zarar açıkladı!

BESİCİLERDEN BAKAN YUMAKLIYA TEPKİ: KAÇAKÇILIK VEYA KARA PARA AKLAMIYORUZ!

Besi işletme sahipleri, maliye müfettişleri tarafından işletmelerinin denetlenmesinin normal olduğunu ancak kaçakçılık ve kara para aklama gibi büyük suçları inceleyen MASAK'ın besi çiftliklerine yönelik başlattığı incelemenin normal bir durum olmadığının altını çizdiler. Kendilerinin besi çiftliklerinde üretim yaptıklarını ancak kaçakçılık veya kara para aklamadıklarını vurgulayan besiciler, Bakan Yumaklı'dan destek isteyerek, bu soruna bir çözüm bulunmasını istediler. 

BESİCİLER: DİLAN POLAT İLE AYNI KEFEYE KONULUYORUZ!

Görüşmede besicilerin özellikle ‘kara para aklama’ ve ‘vergi kaçırma’ suçlarından tutuklu bulunan Dilan Polat’ı da örnek göstererek, "Dilan Polat ile bizlerin aynı kefeye konulmasını kabullenemiyoruz" diyerek duruma tepki gösterdikleri ifade ediliyor.

BAKAN YUMAKLI: MALİYE BAKANLIĞI YAPIYOR BEN NE YAPABİLİRİM!

Besiciler Bakan Yumaklı’dan bu konuda destek isterken, Yumaklı’nın “Bunu Maliye Bakanlığı yapıyor, ben ne yapabilirim” diyerek besicilerin destek talebine sıcak bakmadığı dile getiriliyor.