Avrupa’nın en kapsamlı hayvan hastanesi olarak planlanan ve inşatı tamamlanan Selçuk Üniveristesi Veteriner Fakültesi hastanesinin, Diş Hekimliği Fakültesine devredilecek olması tepkilere neden oldu. 25 milyon liralık yatırım ile 2017 yılında temeli atılan hayvan hastanesinin tabelası dahi asılmıştı.

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nin Diş Hekimliği Fakültesi’ne Tahsisi Konusunda Türk Veteriner Hekimleri Birliği yazılı bir açıklama yaparak duruma tepki gösterdi. Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Ülkemizin 1982 yılında 5. Veteriner Fakültesi olarak eğitim-öğretime başlayan Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi ülkemizdeki uluslararası akreditasyona (EAEVE) sahip 5 fakülteden birisi iken YÖK tarafından tanınan şartsız ulusal akreditasyona (VEDEK) sahip 4 fakülteden birisidir. Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Bologna Kriterlerine göre eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam eden ve ülkemizin en önemli hayvancılık merkezlerinden birisi olan İç Anadolu Bölgesi ve Konya İli için vazgeçilmez konumda bir fakültedir.

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi, tüm branşlarda yeterli ve yetkin akademik kadrosu, tam donanımlı bir uygulama çiftliği, Et ve Süt Ürünleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Ünitesinin yanı sıra güçlü bir laboratuvar altyapısı ile de yetiştiricilerimiz, hayvan sahipleri, hayvancılık sektörü temsilcileri ve Veteriner Hekim Meslek Camiası nezdinde güvenilir ve prestijli bir konuma sahiptir. Gerek daha iyi hayvan sağlığı hizmeti sunabilmesi gerekse de eğitim kalitesinin çağın gereklerine uygun olarak geliştirilmesi amacıyla ihtiyaca binaen inşa edilmesine karar verilen Yeni Hayvan Hastanesinin faaliyete geçmesi ile ülkemizin uluslararası düzeyde rekabet edebilir Veteriner Fakültelerinden biri olma hedefine emin adımlarda ilerlemektedir.

KARAR TÜM VETERİNER HEKİMLERİ DERİNDEN ÜZDÜ 

Söz konusu Veteriner Fakültesinin mevcut altyapı ve imkânlarının günümüz bilim ve teknolojik gelişmeler çerçevesinde daha da arttırılması gerekir iken bitmek üzere olan Yeni Hayvan Hastanesi Binasının Diş Hekimliği Fakültesine tahsis edileceği bilgisi hayvan sahiplerini, sektör temsilcilerini ve ülkemizdeki tüm veteriner hekimleri derinden üzmüştür.

Alınan veya planlanan bu ve benzeri tasarruflar, söz konusu Veteriner Fakültesi, bölge yetiştiricileri, ülkemiz hayvancılık sektörü ve Veteriner Hekimlik Mesleği açısından telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açacaktır. Ayrıca başından beri hayvan hastalık ve yaralarının tedavi edilmesi amacıyla planlanan ve inşaatı tamamlanan farklı teknik özelliklere sahip binanın diş hekimliği hizmetlerine yönelik olarak yeniden tadil edilmesi oldukça masraflı olmasının yanı sıra işlevsel de olmayacaktır.

Türkiye’de yasal olarak Veteriner Hekimlik Mesleğinin en üst düzeyde temsilcisi olan Türk Veteriner Hekimleri Birliği olarak temennimiz, yazılı olarak Selçuk Üniversitesi Rektörlüğüne iletilen konunun yeniden gözden geçirilerek telafisi zor olan bu hatadan zaman kaybetmeden dönülmesidir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."