New Holland zirai tarım ekipman fiyatlarına zam yapmadı! New Holland zirai tarım ekipman fiyatlarına zam yapmadı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, çiftçiye dağıtılacak 200 ton yonca tohumu için ihale düzenleyecek. İhale şartnamesindeki ‘ithal’ kriteri tepkilere neden oldu. Şartnamede yonca tohumunun özellikleri, 2022-2023 yılı üretim sezonuna ait olacak, sertifikalı, tek tip ve ithal olacak.

TOHUMCULUK SEKTÖRÜNDEN İTHAL TOHUMA TEPKİ!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçiye desteklemek için dağıtacağı tohumun kriterini ithal olarak belirlemesi, tohumculuk sektöründe tepkiye neden olurken, Belediyedeki yetkililerde toplu halde bu tonajda yerli tohum bulamadıkları için mecburen ithal tohum kriterinin konduğunu belirterek kendilerini savundu.

BİZ DE MERAKLI DEĞİLİZ İTHAL TOHUM ALMAYA!

200 ton yonca tohumunu yerli üretim olarak bulunamadığını ve tohumların karışık olma ihtimalinin de yüksek olmasından dolayı şartnameye ithal tohum şartının mecburen konduğuna dikkat çeken Belediye yetkilileri, kendilerini eleştiren tohumculuk sektörüne de tepki göstererek, ‘neden biz verimli 200 ton tohumu bulamıyoruz’ oturup buna kafa yormaları gerekiyor. Yoksa biz de çok meraklı değiliz ithal tohum almaya!’

Diğer yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 200 ton ithal yonca tohum alım ihalesi, Bakanlıkta da gündem olurken, 200 ton yerli tohumun toplu halde tedarik edilememesi de ülkenin tohumculuk konusunda bulunduğu konumu da gözler önüne serdi.