2021 yılı anaç koyun keçi destekleme ödemeleri ne zaman ödenecek? Anaç koyun keçi destekleme ödemelerinin takvimi belli oldu mu? Yetiştiriciler Bakanlıktan gelecek açıklamayı beklerken bir taraftan da bu konuyla ilgili araştırma yapıyor. 

Destek ödemesinde takvim belli oldu

Buna göre, 2021 yılı anaç koyun keçi destekleme ödemelerinin takvimi belli oldu. Anaç koyun keçi destekleme ödemeleri, T.C. numaralarının sonu 0-2 olanlar 27 Mayıs Cuma günü, T.C. Numaralarının sonu 4-6-8 olanlar 3 Haziran Cuma günü saat 18.00’den itibaren ödenecek.

Anaç Koyun Keçi Destekleme Başvuru süresi 7 Mart’a kadar uzatılmıştı

Bilindiği üzere 2021 yılı Anaç Koyun Keçi Desteklemesi başvurularının süresi Şubat ayında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uzatılmıştı. 2021 Yılı Anaç Koyun Keçi Desteklemesi başvuruları, 17 Aralık 2021 tarihinde tamamlanmıştı. Tarım ve Orman Bakanlığı, 5 Kasım 2021 tarihi itibariyle, işletmesinde anaç koyun, keçi bulunan ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine üye olup destekleme başvuru yapmamış yetiştiricilere başvuru hakkı tanındı. Bu kapsamda 2021 yılında Anaç koyun keçi desteklemesine başvurmamış küçükbaş hayvan yetiştiricileri, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne 7 Mart 2022 tarihine kadar destekleme başvurusunda bulunabilecek ve bağlı oldukları İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personellerinin yerinde tespit çalışmasından sonra desteklemeden faydalanmaya hak kazanmış olacak. 

2021 yılı anaç koyun keçi desteklemesi ne kadar?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2021 yılı anaç koyun keçi desteklemesi kapsamında; anaç koyun başı 30 TL, anaç keçi başı 35 TL, sürü büyütme ve yenilemede hayvan başı 125 TL olarak destek veriliyor.