28 yıldır istikrarlı bir biçimde büyüyen Ağaç İşleme Makinesi Fuarı, bu yıl ilk kez AİMSAD işbirliğinde yapılarak gücüne güç katacak.

Ağaç işleme makineleri ve yan sanayileri sektörünün geleneksel buluşması için geri sayım başladı. Sektörün en büyük platformu olan Ağaç İşleme Makinesi Fuarı, bu yıl sektörün güçlü sesi Ağaç İşleme Makine ve Yan Sanayisi İş Adamları Derneği'nin (AİMSAD) de gücünü arkasına alarak, 10-14 Ekim 2015 tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılacak.

1988 yılından itibaren Ağaç İşleme Makinesi Fuarı'nın, 1997 yılından itibaren de İntermob Fuarı'nın düzenlenmesiyle bölgede vazgeçilmez bir ticaret merkezi haline gelen fuarlar, ağaç işleme makineleri, mobilya ve orman ürünleri endüstrilerini bu yıl ilk kez REED-TÜYAP ile AİMSAD arasında yapılan işbirliği anlaşmasıyla bir araya getirecek. 28 yıldır istikrarlı bir biçimde büyüyen Ağaç İşleme Makinesi ve 18 yıldır bu fuar ile birlikte yapılmakta olan ve mobilya yan sanayinin uluslararası pazarlara açılan kapısı olan İntermob Fuarı, yarattığı sektörel güç birliği sayesinde yine ses getirecek önemli bir buluşmaya ev sahipliği yapacak. REED ve TÜYAP Fuarc ılık ortaklığının yanı sıra AİMSAD ile imzalanan anlaşma, Ağaç İşleme Makinesi Fuarı'nın gücüne güç katacak.

Gelecekle ilgili en büyük hedef ise fuarların uluslararası kimliğini geliştirmek olacak. AİMSAD işbirliğiyle yapılan fuara bu yıl 30'ün üzerinde ülkeden 900'e yakın firma ve firma temsilciliğinin katılımı bekleniyor. Yabancı ziyaretçi oranının yüzde 11-12 civarında olduğu fuarda, bu yıl bu rakamın yüzde 14-15'lere çıkması amaçlanıyor. Fuarın önümüzdeki 5-7 yıl gibi uzun vadeli hedefinde ise ziyaretçilerin yüzde 30'unun yabancı olması yer alıyor.

Amaç, pazardan daha çok pay almayı sağlamak...

Sektörün geleneksel buluşmasına heyecanlı geri sayım başlarken, aylardır süren fuar hazırlıkları da tamamlandı. 2014 yılın da 5-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen, ahşap ve mobilya endüstrilerinin bölgesindeki en büyük ticari platformu Ağaç İşleme Makinesi Fuarı, bu yıl ise yurt içi ve yurt dışında yoğun olarak yaptığı pazarlama çalışmalarıyla katılımcı ve ziyaretçilerin beklentilerinin üzerinde bir başarı elde etmeyi hedefliyor.

2,5 milyarlık nüfusu, gelişmekte olan ekonomileri ve değişen hayat standartları ile Türkiye ağaç işleme ve mobilya sektörleri için çok önemli bir pazar olan Avrupa, Kafkasya, Balkanlar, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Karadeniz havzasında REED ve TÜYAP'ın yurt dışı ofisleri aracılığıyla gerçekleştirilen etkili tanıtım çalışmaları sayesinde, katılımcıların bu önemli pazardan daha çok pay almaları amaçlanıyor. Ağaç İşleme Makinesi Fuarı bu bölgelere ihracatını artırmak isteyen Türk üreticileri ve Türkiye üzerinden pazara erişim arayışında olan yabancı katılımcılara, bulunmaz fırsatlar sunacak.

100'den fazla ülkeden 65 bin ziyaretçi bekleniyor

30'un üzerinde ülkeden 900'e yakın firma ve firma temsilciliğinin katılımı beklenen fuarlar, sektördeki tüm gelişmelerin ve yeniliklerin Türkiye ve Avrasya coğrafyasındaki ilk adresi olacak. Dünyanın lider üreticilerini, karar alma konusunda yetkili alıcılar ile buluşturarak sektöre güç katacak olan Ağaç İşleme Makinesi Fuarı'nın, 100'den fazla ülkeden 65 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor.