Elazığ merkeze bağlı Yolüstü köyü sınırlarındaki baraj gölü sahasında bulunan, yazılı ve sözlü kaynaklara göre 1940 yılında yapıldığı bilinen tren istasyonu, 1974 yılında Keban Baraj gölünün su tutmaya başlamasıyla sular altında kaldı.

Kuraklık nedeniyle suyun yaklaşık 550 metre çekildiği baraj sahasındaki eski tren istasyonu şimdi ise yeniden görülmeye başlandı.

Bulunduğu alanda aralıklarla dizili, tuğladan yapılı ve birden fazla odası bulunan dört farklı binadan oluşan tren istasyonundaki yapılar, harabeye dönmüş ve sadece bazı duvar kısımları ayakta olsa da görenlerin ilgisini çekiyor.

kuraklıkk

Tarihi bir geçmiş

Anadolu Ajansı muhabirine konuşan Yolüstü köyü sakinlerinden Şaban Ayar, tren istasyonunun köylerine etkisiyle ilgili şöyle dedi:

"Tren istasyonun aktif olduğu dönemlerde köyümüz çok daha kalabalıktı. Ayrıca o dönemlerde bölgeden çıkarılan madenler buradan vagonlara yükleniyordu. Zamanında bölgeyi baraj suları alınca tren istasyonu da buradan ileride bir köy var (Muratbağı), oraya taşındı.

Fahrettin Poyraz’dan haber var! Yargı tarihine geçti! Fahrettin Poyraz’dan haber var! Yargı tarihine geçti!

"Burada tarihi bir geçmiş var, insanlar geliyor bir nevi geçmişe yolculuk yapıyorlar. Anılar, eski hatıralar var, gelip burada zaman geçiriyorlar."

Kaynak: AA