Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, TİGEM Yönetim Kurulu geçtiğimiz hafta gizemli bir toplantı yaparak embriyo transferi projesinde sayıştay ve bakanlık müfettişlerinin tespit ettiği 43 milyon lira kamu zararını sümenaltı eden bir karara imza attı. Milli Gazete’nin kamu menfaatlerini korumaya yönelik gündeme getirdiği haberlere tamamen sessiz kalan TİGEM, yeni atanan Genel Müdür Hasan Gezginç’in Türk-Sudan şirketinden maaş aldığını iddia eden haberlerle ilgili açıklama yapılması ise manidar bulundu. TİGEM’in bu tavrı “43 milyon lira kamu zararının Genel Müdürün maaşı kadar değeri yok mu?” sorusunu akıllara getirdi. 

TİGEM YÖNETİM KURULU NEDEN SESSSİZ? 

Ülke hayvancılığını yakından ilgilendiren ve TİGEM’in ciddi bir zarara uğratılmasına neden olan embriyo transferi projesinde gündeme gelen iddialarla ilgili kamuoyuna hiçbir açıklama yapılmazken, bir de gizemli bir toplantı ile yönetim kurulu eliyle 43 milyon lira kamu zararının sümenaltı edilmesi manidar bulunuyor. 

GENEL MÜDÜR VEKİLİ SAİT KOCABAY 43 MİLYON KAMU ZARARINI AKLAYAN YÖNETİM KARARINA İMZA ATTI ARDINDAN EMEKLİYE AYRILIYOR

TİGEM Genel Müdürlüğünü vekaleten yürüten Sait Kocabay, geçen hafta yapılan gizemli toplantının ardından yeni Genel Müdür Hasan Gezginç’in atanmasıyla yıllık izne ayrıldığı ve ardından emekli olacağı kaydediliyor. Sait Kocabay’ın yeni Genel Müdürün atanmasını beklemeden apar topar geçtiğimiz hafta embriyo transferi projesinde gündeme gelen 43 milyon liranın aklanmasıyla ilgili kararın imzalanması dikkat çekmişti. 

43 MİLYON LİRA KAMU ZARARINI AKLAYAN BÜROKRATLAR BUNLAR!

TİGEM Yönetim Kurulu Hasan Gezginç’in atanmasıyla birlikte 5 kişiye çıkarken, geçtiğimiz hafta 4 isimden oluşuyordu. Gizemli toplantıda 43 milyon lira kamu zararını aklayan karara imza atan yönetim kurulu üyeleri ise sırasıyla şu isimlerden oluştu: Sait Kocabay (Genel Müdür Vekili), Bekir Karacabey (Orman Genel Müdürü), Yener Yıldırım (Atatürk Orman Çiftliği Müdürü) ve Nuri Uslu. 

ŞERH KOYACAĞI BİLİNEN ERTUĞRUL ANBAR ANKARA DIŞINA GÖREVLENDİRİLDİ

TİGEM Yönetim Kurulu üyesi Ertuğrul Anbar’ın alınacak karara karşı çıktığı ve şerh koyacağı iddia edilirken, Anbar’ın Yönetim Kurulu toplantısı ve TBMM KİT Komisyonu toplantısı öncesi Ankara dışına görevlendirilmesi dikkat çekmişti.