Helal gıda sektörünün tüm dünyada 2 milyar nüfusa sahip 2,5 trilyon dolarlık hacimli bir pasta olduğunu söyleyen Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES) Başkanı Hüseyin Büyüközer, sektörde bu sertifikaya sahip ürünlerin payı yüzde 15'ler de olup süratle arttığını belirtti.

Dünyada şu anda sadece helal gıda sektöründe yıllık ürün talebinin 860 milyar dolar olduğunu vurgulayan Büyüközer, “Sektör Türkiye'de bugüne kadar yaklaşık 20 milyar dolarlık ihracatın oluşmasına vesile oldu. Sertifikalama talepleri her geçen gün artıyor.

450 firmanın 10 bin çeşit ürününe GİMDES Helal Sertifikası verildi” dedi. 2,5 trilyon dolarlık helal gıda pazarından pay alabilmek için başta AB ülkeleri olmak üzere, Japonya, Brezilya, Avustralya, Güney Kore, Filipinler, Tayland, Singapur, Kanada, Çin, gibi gayrimüslim, hatta Budist ülkelerde ihracat yapılıyor. İhracat yapmak isteyen tüm firmaların bir sertifikaya ihtiyaç duyduğunu bildiren GİMDES Başkanı, dünyanın her tarafındaki Müslümanlar'ın artık sertifikalı ürünleri tercih ettiğini vurguladı.

KAYNAK: BUGÜN