Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, ÇKS başvuruları ile ilgili bir duyuru yayınladı. Yapılan duyuruda, Bakanlıkça yürütülen çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) kayıtlarının 1 Eylül 2023 tarihinde başladığı hatırlatılarak, 02.01.2024 tarihinde sona ereceği belirtildi. 

Geçmiş yıllarda ÇKS kaydı bulunan gerçek ve tüzel kişiler, ÇKS kayıtlı arazi bilgilerinde bir değişiklik yok ise ve kira sözleşme süreleri devam ediyorsa ilçe müdürlüklerine gitmeden e-Devlet üzerinden kısa sürede kayıtlarını yapabilecekler.

ÇKS'YE İLK DEFA KAYIT OLACAKLAR NE YAPMALI?

ÇKS’ye ilk defa kayıt olacaklar veya daha önce kayıtlı olup ancak parsel bilgilerinde değişiklik olanlar ile kira sözleşmesi biten çiftçiler yeni belgelerle birlikte hazırladıkları dosya ile İlçe Müdürlüklerine başvuru yapabilirler.

E-DEVLET ÜZERİNDEN ÇKS KAYDI NASIL YAPILIR? 3 ADIMDA ÇKS KAYDI...

1) E-Devlet’e giriş yapılarak arama butonuna ÇKS yazıp aşağıda açılan linke tıklayınız...

çks2

2) Açılan sayfada bulunan “Yeni Başvuru” kısmından kayıt başlatılır...

çks yeni

3) Açılan sayfadaki aydınlatma metni dikkatlice okunarak onaylanıp ürünler sayfasına geçiniz. Bu kısımdaki arazilerin ada/parsel numaraları ve karşılarında bulunan parselde o yıl içerisinde yetiştirdiği veya yetiştireceği ürün seçilerek başvuru tamamlanmış olacaktır.

Gübre sektörünün duayen ismi Kadir Yiğit haftalık yazıları ile Tarımdan Haber’de! Gübre sektörünün duayen ismi Kadir Yiğit haftalık yazıları ile Tarımdan Haber’de!

çks 4