Cumhurbaşkanı Erdoğan, mazot gübre desteği ödemelerine yönelik açıklamalarda bulundu. Dün yapılan kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, 2024 yılı mart ayında ödenecek mazot gübre desteğinin 2023 yılı ekim ayında ayni olarak çiftçiye ödeneceğini bildirdi.

Normal zamanda 2024 Mart ayında yapılması beklenilen buğday, arpa, yulaf, çavdar tritikale, çeltik üreticilerin mazot ve gübre desteği ödeme tarihleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ile öne çekildi. 5 ay önceye çekilen ödemeler Ziraat Bankası hesapları üzerinden gerçekleştirilecek. 

MAZOT GÜBRE DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Bakan Yumaklı'dan 9 milyar liralık mazot gübre desteği ödemesi ile ilgili açıklama! Bakan Yumaklı'dan 9 milyar liralık mazot gübre desteği ödemesi ile ilgili açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilen Kabine Toplantısının ardından son dakika açıklamalarında bulundu. Çiftçilere müjde veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2024 yılı Mart ayında ödenecek olan buğday arpa yulaf çavdar üreticilerimizin desteklerini 2023 ekim ayından itibaren Ziraat Bankası hesaplarında tanımlayacağız" ifadelerini kullandı.

2023 YILI DESTEK ÖDEMELERİ HENÜZ AÇIKLANMADI! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 üründe çiftçiye toplam 11,5 milyar lira mazot ve gübre desteğinin ödeneceğini açıklarken, söz konu 6 ürünün hangi birine ne kadar mazot ve gübre desteği ödeneceği ise açıklanmadı.

MAZOT VE GÜBREDE AYNİ DESTEK ÖDEMESİ ÇİFTÇİNİN İŞİNE YARAMADI! 

Hükümet, desteğin doğrudan üretimde kullanılması için ayni olarak ödemeye başlarken, uygulama tarafında istenilen beklentiyi oluşturmadı. 6 üründe mazot gübre desteğinin çiftçiye ayni olarak ödenmesine geçen yıl başlanırken, bu uygulama çiftçi tarafından tepki çekmişti. Uygulama aşamasında bir çok sorunu beraberinde getirmesinden dolayı çiftçi desteklerin nakit olarak ödenmesini istiyor.