2023 Yılı Biyolojik ve Biyoteknik Mücadele Destekleme Başvuruları Başladı

Tarım sektöründe faaliyet gösteren çiftçiler için önemli bir destek olan biyolojik ve biyoteknik mücadele destekleme başvuruları, 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle başladı. Başvurular, çeşitli ürün grupları için farklı tarihlerde sona erecek.

Elma, bağ ve kayısı üreticileri için son başvuru tarihi 23 Haziran 2023, açıkta yetiştirilen domates ve zeytin üreticileri için 22 Eylül 2023, turunçgil, şeftali, nektarin, ayva, armut ve nar üreticileri için 27 Ekim 2023, örtüaltı üreticileri için ise 31 Aralık 2023 olarak belirlendi.

Buzağı desteği ne zaman? Birinci dönem ödenmedi, ikinci dönem müracaatları başladı! Buzağı desteği ne zaman? Birinci dönem ödenmedi, ikinci dönem müracaatları başladı!

Başvurular, başvuru dilekçesi ve gerekli belgeler ile birlikte ÇKS ve/veya ÖKS kayıtlarının bulunduğu il/ilçe müdürlüklerine yapılacak. Çiftçilerin bu destekten yararlanabilmeleri için belirlenen son başvuru tarihlerine kadar başvurularını tamamlamaları gerekiyor.

Biyolojik ve biyoteknik mücadele, kimyasal ilaç kullanımını azaltarak doğal yollarla zararlıların kontrol altına alınmasını sağlayan bir yöntemdir. Bu destekleme programı, çiftçilerin bu yöntemi kullanmalarını teşvik ederek hem çevre dostu bir tarım uygulamasının yaygınlaşmasına hem de ürün kalitesinin artmasına katkı sağlamayı hedefliyor.