TARIMDAN HABER ÖZEL / İbrahim Yumaklı'nın görevi Kirişçi'den teslim almasıyla birlikte Tarım ve Orman Bakanlığında kuracağı ekip yakından takip ediliyor. İlk planda Bakan yardımcılarının değişip değişmeyeceği merak edilirken, Bakan Yardımcılıkları konusunda farklı senaryolar gündemde. 

VAHİT KİRİŞÇİ GELİR GELMEZ 4 BAKAN YARDIMCISINA DA TEŞEKKÜR ETMİŞTİ!

Halen geçen yılın prim desteğini alamayan çiftçi var! 1000 lirada 20 litre kaybetti! Halen geçen yılın prim desteğini alamayan çiftçi var! 1000 lirada 20 litre kaybetti!

Geçtiğimiz dönemde Vahit Kirişçi, göreve başlar başlamaz, görevde bulunan Bakan Yardımcıları; Hadi Tunç, Akif Özkaldı, Ayşe Ayşin Işıkgece ve Fatih Metin'e teşekkür ederek, bütün bakan yardımcılarını değiştireceğini göstermişti. Ancak Yumaklı'nın henüz birlikte görev yaptığı Bakan Yardımcıları ile çalışmaya devam edip etmeyeceği yönünde hiç bir işaret vermediği kaydediliyor. 

Bundan dolayı kimlerin Bakan Yardımcısı olacağı şimdilik tam bir muaamma! 3 Bakan yardımcısı ile devam ederek sadece kendisi yerine bir isim de atanabilir veya 3 isim de değişebilir... 

Ancak kulislerde TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Tarım Kredi Kooperatifleri eski Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bağcı ve Gübretaş'ta birlikte görev yaptığı Mehmet Tunçak'ın isimleri ciddi anlamda konuşuluyor.

ESKİ BAKAN VAHİT KİRİŞÇİ HASAN GEZGİNÇ İÇİN BASTIRIYOR!

Diğer yandan eski Bakan Vahit Kirişçi’nin, Kahramanmaraş’tan milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen TİGEM eski Genel Müdürü Hasan Gezginç’in de Bakan Yardımcılığı için kulis yaptığı belirtilirken, Gezginç’in Bakan Yardımcısı olmaması durumunda en azından TİGEM’e yeniden Genel Müdür olarak atanması için ısrarcı olduğu kaydediliyor.

NİHAT PAKDİL DEVAM EDECEK Mİ?

Atanması beklenen Bakan Yardımcıları içinde Nihat Pakdil’in konumu ayrı bir yeri oluşturuyor. Nihat Pakdil’in Bakanlığa hakim bir isim olmasından dolayı devam edeceği yönünde görüşler hakim olsa da TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal ile ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan’ın her ikisinin de Bakan Yardımcısı olması durumunda Pakdil’in gözden çıkarılabileceği ifade ediliyor. 

MEHMET TUNÇAK DA SÜPRİZ OLMAZ!

Bursa eski milletvekili ve Gübretaş eski Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Tunçak ismi de Bakan Yardımcıları için sürpriz olmayacağı dile getiriliyor. Yumaklı’nın Gübretaş’ta birlikte görev yaptığı Mehmet Tunçak’ı da ekibine almak isteyebileceğine dikkat çekiliyor.