TARIMDAN HABER ÖZEL / Eski Tarım Bakanlarından Ahmet Eşref Fakıbaba’nın parti değiştirdiği için 2013 model Passat marka otomobilini geri alan Vahit Kirişçi’nin kendisinin Audi A8 marka milyonluk makam aracını Bakanlığa iade etmeyerek aylardır kullandığı ortaya çıktı.

EKONOMİK KRİZ BAKANLARI ETKİLEMİYOR!

Ülkede yüksek enflasyondan dolayı ciddi bir ekonomik kriz yaşanırken ve birçok kamu kurumunda tasarruf tedbirleri alınırken, Tarım ve Orman Bakanlığında makam aracı saltanatından hiçbir şekilde taviz verilmemesi tepkilere neden oluyor. Vahit Kirişçi’nin Bakanlıktan ayrıldıktan sonra kullandığı Audi A8 makam aracını teslim etmeyerek şahsi kullanımına aldığı ortaya çıkarken, bu durum Kirişçi’nin Bakanlığı döneminde parti değiştirdiği için Fakıbaba’nın elinden alınan Passat marka otomobilini akıllara getirdi.

FAKIBABA'YA VERİLEN PASSAT MARKA OTOMOBİL PARTİ DEĞİŞTİRDİĞİ İÇİN GERİ ALINMIŞTI!

Bilindiği üzere Fakıbaba’ya Tarım Bakanlığı görevinden dolayı 2018’de görevden ayrılırken, Bakanlık tarafından verilen 2013 model Passat marka otomobil, Kirişçi’nin talimatı ile geri alınmıştı. Mehdi Eker başta olmak üzere eski Tarım Bakanlarına verilen makam araçlarının hiçbiri geri istenmezken, AKP’den istifa etmesinden dolayı sadece Fakıbaba’ya verilen aracın geri istenmesi, eski bakanlara verilen makam araçlarındaki keyfiyeti de gözler önüne sermişti.

ELE VERİR TALKINI (TELKİNİ) KENDİ YUTAR SALKIMI!

Fakıbaba’nın kullandığı aracı geri isteyen Kirişçi’nin kendisinin milyonluk makam aracını iade etmeyerek kullanması uygulamadaki samimiyetsizliği ortaya koyarken, Bakanlık kaynaklarının da hoyratça nasıl kullanıldığını gözler önüne serdi.

MEVZUATTA TARIM BAKANLARINA ARAÇ TAHSİSİ UYGULAMASI YOK ANCAK JOKEY KULÜBÜNÜN KAYNAKLARI HOYRATÇA KULLANILIYOR!

Abalıoğlu Lezita grevinde işçilerden Cumhurbaşkanına çağrı! Abalıoğlu Lezita grevinde işçilerden Cumhurbaşkanına çağrı!

Mevzuatlara göre Tarım Bakanları görevden ayrılırken makam aracı verilmesi gibi bir uygulama bulunmamasına rağmen, Jokey Kulübü üzerinden bütün bakanlara görevden ayrıldıktan sonra araç tahsis ediliyor. Jokey Kulübü’nün kaynakları görevden ayrılan Bakanlar tarafından arpalık olarak kullanılması dikkat çekerken, söz konusu kaynakların Fakıbaba örneğinde olduğu gibi Bakanlık yapsa dahi Ak Parti’den ayrılan Bakanlara kullandırılmaması da uygulamadaki çifte standarttı ve keyfiyeti ortaya koyuyor.