Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Tarım ve Orman Bakanlığında kıyak atama! Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın oğlu Ahmet Turan Gürkan, Bakanlığın en stratejik birimlerinden olan Tarım Bilgi Sisteminin yönetildiği birimin başına getirildi. Bakanlıkta geçmiş Bakanlar döneminde yaşanan liyakat sorununun Vahit Kirişçi döneminde de aynen devam etmesi dikkat çekiyor. 

LİYAKAT TARTIŞMASINI YENİDEN GÜNDEME GETİRDİ 

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Entegre İdare ve Kontrol Sistemi Daire Başkanı Murat Öztürk görevden alınarak yerine Malatya Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın oğlu Ahmet Turan Gürkan’ın getirilmesi dikkat çekti. Bakanlığın stratejik birimlerinden olan ve Tarım Bilgi Sisteminin yönetildiği Entegre İdare ve Kontrol Sistemi Daire Başkanlığında yapılan bu değişiklik Bakanlıkta yaşanan liyakatsiz atama sorununun Vahit Kirişçi döneminde de aynen devam ettiğini ortaya koydu. 

TECRÜBELİ İSİM GÖREVDEN ALINARAK SİYASİ REFARANSINDAN DOLAYI TECRÜBESİZ İSİM ATANDI! 

Uzun yıllardır bu birimde çalışması ve yönettiği kuruma hakim olmasına rağmen Murat Öztürk’ün görevden alınarak, sırf babasının siyasi gücünden dolayı hiçbir tecrübesi olmayan Ahmet Turan Gürkan’ın atanması tepkilere neden oldu. 

BABA GİBİ BABA! 

Ahmet Turan Gürkan, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarım Arazileri Yönetimi Daire Başkanlığını vekaleten yürütüyordu. İsmail Cozoğlu’nun mahkeme kararı ile bu göreve geri dönmesiyle birlikte açıkta kalan Ahmet Turan Gürkan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın da girişimleri ile Entegre İdare ve Kontrol Sistemi Daire Başkanlığına asaleten atandı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın açıkta kalan oğlunun bir yerlere atamasının yapılması için bizzat Bakanlığa kadar gelerek süreci yakından takip ettiği kaydediliyor. Görevden alınan Murat Öztürk’ün ise tecrübesine rağmen arkasında siyasi bir referansı olmadığı için görevden çok rahat alındığı ifade ediliyor.