2023 yılında ödenecek mazot gübre desteği sadece 6 üründe (arpa, buğday, çavdar, yulaf, tritikale ve çeltik) erkene alınarak ödemeler 2022 yılı içinde yapılacak. Mazot gübre desteğinin bu 6 üründe erken ödenmesiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin yayınlanmasının hemen ardından 21 Ekim'de İl Müdürlükleri de destek icmallerini askıya çıkardılar. 

ASKI SÜRESİ BUGÜN DOLUYOR! 

Arpa, buğday, çavdar, yulaf, tritikale ve çeltikte ​​2022 yılı mazot ve gübre desteği askı icmalleri 21 Ekim'den itibaren 5 gün süre ile askıya çıkarılırken, bugün saat 17.00'de askıdan indirilecek. Askı icmallerin tamamlanmasıyla birlikte, destek ödemelerinde geri sayıma geçilerek, ödemelerin en kısa sürede çiftçiye ödenmesi bekleniyor. 

BİNGÖL TARIM VE ORMAN İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇİFTÇİYİ UYARDI!

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada, ​​2022 Yılı Mazot ve Gübre Desteği Askı İcmallerinin 21.10.2022 tarihinden itibaren 5 gün süre ile askıya çıkarıldığı belirtilerek, "Askı listelerine yapılacak itirazların İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine şahsen yapılması gerekmektedir. Tüm Çiftçilerimize duyurulur"

MAZOT GÜBRE DESTEĞİ ÖDEMELERİNİN FİNANSMANI NASIL SAĞLANACAK?

Altı ürüne ait mazot gübre desteği, bütçeden ayrılan kaynak ile değil Ziraat Bankası'ndan sağlanacak finansman ile çiftçiye ödenecek. Destek ödemeleri için Ziraat Bankası'ndan sağlanacak finansmanın faizi de Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacak.

DESTEKLER ÇİFTÇİYE NAKİT DEĞİL AYNİ OLARAK ÖDENECEK

Mazot gübre desteği çiftçiye nakit değil, ayni olarak ödenecek. Çiftçi yapılan destek ödemesini sadece mazot ve gübre alımında kullanabilecek.