Manisa Sultani Çekirdeksiz Üzümünde kurumsal işbirliği platformu oluşturulması adına İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Selçuk Karabat ve Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap arasında protokol imzalandı.

Protokole imza atan kurumların imkân ve insan kaynaklarının bir araya gelmesiyle oluşturulan işbirliği platformu vasıtasıyla; ülkemize önemli ölçüde döviz girdisi sağlayan, ilin en önemli tarım ürünlerinden Manisa Sultani Çekirdeksiz Üzümün üretiminden iç ve dış piyasalara pazarlanmasına kadar geçen süreçlerde karşılaşılabilecek her türlü sorunun, çözüm önerilerinin ve geliştirilmeye açık alanların geliştirilmesi için alanında uzman kurumlardan teknik ekipler tarafından saha ve araştırma çalışmaları gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Çalışmanın amacına yönelik bilgilendirmelerde bulunan İl Müdürü Metin Öztürk; "İmzaladığımız protokolle, mevcut ve elde edilecek yeni tespitlere göre sektörün tüm halkaları için ortak çözüm üretimi, üretilecek projelerle saha çalışmalarının desteklenmesi, kurumlar arası dayanışmanın güçlendirilmesi, Manisa Sultani Çekirdeksiz Üzümünün marka değerinin ve milli gelir kaynağı niteliğinin korunması ve geliştirilmesi amaçlanmaktadır" dedi.

İmza törenine ayrıca; İl Müdür Yardımcısı Serdar Mersinli, Bitkisel Üretim ve Bitki sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya, Bağcılık Araştırma Enstitüsü ile Manisa Ticaret Borsasından konu uzmanı teknik personeller katıldı.