İzmir

Küçük aile işletmelerine 100 lira destek!

Urla Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, ÇKS’ye kayıtlı 5 dekar altındaki alanda tarımsal faaliyet yapan üreticilere dekar başına 100 TL destek ödemesi yapılacağını açıkladı.

Abone Ol

Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Urla Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, küçük aile işletmelerine destek kapsamında çiftçilere 100 lira destek verileceğini bildirdi.

Açıkta veya örtü altı ünitelerde meyve, sebze, süs bitkisi ile tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği yapan üreticilerin destekten faydalanacağı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

“Yaş çay ve fındık ürünleri hariçtir. Örtü altı ünitelerde meyve, sebze, süs bitkisi ile tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği yapan üreticilerin ayrıca ÖKS’ye kayıtlı olması gerekir.

2019 yılında bu destekten faydalanmak isteyen çiftçilerin 31.12.2019 tarihine kadar il/ilçe müdürlüklerine yazılı başvurması gerekiyor.

Bir üretim sezonunda, birden fazla üretim varsa sadece bir üretime destek verilecek. Alınacak destek en fazla 500 TL olacak”

{ "vars": { "account": "UA-60615480-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }