Türkiye'nin tahıl ambarlarından Trakya'da, mevsimsel yağışlarla birlikte ayçiçeğinde de yüksek verim bekleniyor. Edirneli üreticiler bu sezon, hasat dönemine günler kalan ayçiçeklerinin gelişiminden memnun olduklarını dile getirdi. Edirne'de ayçiçeklerinin çiçek açmasının ardından tarlalar sarıya büründü. Mart ayında ilk ekimi yapılan ayçiçek tarlaların sarıya boyandığını gören üreticiler, bu yıl verim beklentilerinin yüksek olduğunu ifade etti.

Gübrenin Mercedes'i DAP fiyatı artmayınca organomineral gübre satışları bıçak gibi kesildi! Gübrenin Mercedes'i DAP fiyatı artmayınca organomineral gübre satışları bıçak gibi kesildi!

Yaklaşık 25 gün sonra ayçiçeği hasadı yapılacaktır

Mart ayında ekilen ayçiçekleri için bu yılın verimli geçeceğini belirten Edirneli çiftçilerden Seçkin Varol, ayçiçeklerini erken ekenlerin dönüm başına 200 kilogram verim alabileceğini ifade ederek,

“Genelde bölgede kuru tarım yapılıyor. Edirne ve Kırklareli bölgesinin çoğu yeri ayçiçeği, buğday, mısır üzerine ekim yapılır. Yaklaşık 25 gün sonra ayçiçeği hasadı yapılacaktır. İki posta ekim yapanlar ise Eylül ayının sonunda hasada başlayacaktır. İlk ayçiçeği ekimi yapanların tarlaları sarıya tamamen boyandı. Ayçiçekleri, güneş nereye dönerse o tarafa fotosentez için dönüyor. Bütün çiftçilere bereketli hasatlar, bol kazançlar diliyorum” dedi.