Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) ürününü satan buğday üreticisine ton başına vermesi gereken 1000 lirayı uzun zamandır ödemediğini söyledi. Arabacı, "Ürün dökeli çok uzun zaman oldu ve döktüğümüz zamandan bugüne de ülkemizde enflasyon olduğunu biliyoruz. Biz ürünü dökerken mazot 21 lirayken mazot şimdi 40 lira bandında geziyor. Üreticimizin tarımda sürdürebilirliğe devam edebilmesi için kilogram başına ödenecek 1 lirayı bakanlığımız revize edip üreticilerimize bir an önce ödemeli” dedi.

ANKA'da yer alan habere göre; Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, yaptığı açıklamada, TMO’nun buğdayını satan üreticilere ton başına vermesi gereken 1000 liranın uzun süredir ödenmediğini, üreticinin enflasyona ezildiğini ifade etti. Arabacı, 1000 lira desteğin revize edilmesi gerektiğini kaydetti.

ÜRÜN DÖKELİ ÇOK UZUN ZAMAN OLDU

Arabacı, şunları söyledi: "Bin liralar ödenmedi. Şu an döktüğümüz ürünün faturasını il müdürlükleri yeni alıma başladı. Bu alım bittikten sonra üreticilerimizin bakanlıktan beklentisi var. Faturaları teslim aldıktan sonra kısa bir sürede ödeneceğini üreticiler olarak ümit ediyoruz. Ürün dökeli çok uzun zaman oldu ve döktüğümüz zamandan bu güne de ülkemizde enflasyon olduğunu biliyoruz. O günkü şartlarda biz ürünü dökerken mazot 21 lirayken mazot şimdi 40 lira bandında geziyor. Üreticimizin tarımda sürdürebilirliğe devam edebilmesi için kilogram başına ödenecek 1 lirayı Bakanlığımız revize edip üreticilerimize bir an önce ödeme yapar diye düşünüyorum. Üreticilerimiz bu kış döneminde mazot, gübresini alır. kış döneminde hem kendisinin hem ailesinin geçimini sağlayacak bir ortam oluşturur."

BUĞDAY ARPA ALIM PRİM DESTEĞİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

TMO eski Genel Müdürü Kemaloğlu'ndan 2024 yılı hasat dönemine yönelik değerlendirme! TMO eski Genel Müdürü Kemaloğlu'ndan 2024 yılı hasat dönemine yönelik değerlendirme!

Bilindiği üzere geçen yıl 2022 ürünü için sadece Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’ne buğday ve arpa satan çiftçilere verilen destek bu yıl ise ister TMO’ya isterse özel sektöre 2023 ürünü buğday ve arpa satan üreticilere bu destek primi ödenecek. Ödemesi 2024 yılı tarımsal destekleme bütçesinden yapılacak.