Gazete Duvar'dan Burcu Özkaya Günaydın'ın haberine göre, Hatay’ın Kırıkhan ilçesine bağlı Kazkeli Mahallesi'nde 100’ü aşkın çiftçinin destekleme primleri ‘kaçak elektrik’ kullanımı gerekçesiyle kesildi. Çiftçiler bugün saat 14.30 gibi avukatları Servet Mullaoğlu'nun katılımıyla mahallede basın açıklaması yaptı.

1 MİLYON TL’LİK FATURA 

İlk söz alan Avukat Servet Mullaoğlu, çiftçilere kesilen elektrik borcunun tarım arazisinin değerinden daha fazla olduğunu söyledi. İcra takibine düşen 1 milyon 483 bin TL’lik faturayı gösteren Mullaoğlu, bu fatura gibi onlarca fatura olduğunu, çiftçilerin bu borçları ödeyemediğini belirtti. Çiftçilerin bazısı fatura borcu için bankadan kredi çekerken, bir kısmı ise tefeciden para almak zorunda kaldı. Mullaoğlu, çiftçilerin ürünlerini kurtarabilmek için tefeci eline düştüğünü vurguladı. Çiftçi para bulup, ödeme yaptığında ise 17 bin TL açma-kapama parası alındığını belirten Servet Mullaoğlu, "Dünyanın hiçbir yerinde olacak iş değil bu durum ve kabul edilemez. Biz kimseyi suçlamak için bir araya gelmedik, sorunu çözmek için hükümetimizin dikkatini çekmek istedik. Tarım Bakanlığı’nın bu durumdan haberi var mı bilmiyoruz. Bu açıklamamızla da duyurusunu yapmış olalım" diye konuştu.

                  Çiftçiler Enerjisa tarafından devlet destek primlerinin kesilmesine dair açıklama yaptı. 

ÇİFTÇİ PARLAK: KAFAMIZDA SORU İŞARETİ VAR

Çiftçilerden Abdullah Parlak, çoğu arkadaşlarının mallarının hacizde olduğunu söyledi. Çiftçi kayıt sistemine (ÇKS) kayıtlı olmayanlara dahi fatura gönderildiğini vurgulayan Parlak, "Çiftçiler bıksın, usansın arazileri bıraksın mı istiyorlar, şirketleştirmeye mi gidiyorlar. Hiçbir şey bilmiyoruz. Kafamızda büyük bir soru işareti var. Acaba bir şirket gelip arazileri mi alacak biz de maraba olarak onların yanında mı çalışacağız, bilmiyorum" diye tepki gösterdi.

ÇİFTÇİLİK YAPMAYAN EMEKLİ POLİSE 111 BİN TL FATURA GELDİ

Emekli polis memuru Recep Güler’e hiç çiftçilik yapmaması, ÇKS kaydı da olmamasına rağmen 111 bin TL fatura geldi. Güler, yine polis memuru olan ve çiftçilik yapmayan kardeşine de 1 milyon 400 bin TL fatura geldiğini belirtti. Üzerine kayıtlı bir abone olmadığını ileri süren Güler 34 yıl polislik yaptığını 85 bin TL ikramiye aldığını iddia ederek "İkramiyemden fazla 111 bin TL icra kâğıdı gönderildi. Kırıkhan Toroslar İlçe Müdürlüğü’ne itiraz etmeye gittim. Bana cevap veremediler. Gerekli yerlere müracaatımızı yaptık. Bu yanlışlık düzeltilsin istiyoruz" dedi.