Çanakkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili bir mesaj yayınladı. Başkan Kaya, mesajında şunları kaydetti: 

“Öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslektir. Topluma hizmet veren her mesleğin saygın olduğu bir gerçektir. Ancak; bütün meslek mensuplarını yetiştirip hayata hazırlayan öğretmenlik mesleği ayrı bir kutsallık taşımaktadır. Aydınlığın simgesi, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren birer önder olan öğretmenler, bireylerin yetişmesinde büyük rol üstlenen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın, çok özel, çok yüce bir meslek sahipleridir. İnsanlık tarihi boyunca öğretmenlerine değer veren milletler daima yükselmişlerdir.

Öğretmenler, geleceğimiz olan çocuklarımızı cesur, bilgili, zeki ve çalışkan bireyler olarak yetiştirmek amacıyla üstlendikleri sorumlulukları bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da en güzel şekilde yerine getireceklerine yürekten inanmaktayız. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk; ‘Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ sözleriyle öğretmenlere olan güvenini dile getirmiş, öğretmenleri onurlandırmıştır. En zor şartlarda bile, ülkenin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakarlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyen, çocuklarımızın vatan ve millete faydalı bir şekilde yetişmesinde, geleceği için doğru kararlar vermesinde büyük rol oynayan, her türlü fedakarlığı gösteren tüm Öğretmenlerimizin Öğretmenler gününü kutluyor sağlık ve başarılar diliyorum" dedi.