Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "2023 yılı Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği (Tebliğ No:2023/41) 26.11.2023 tarihli Resmi Gazetede yayınlanmıştır. Söz konusu tebliğ ile buzağı, malak, dişi manda, anaç koyun ve keçi, sürü büyütme ve yenileme, arılı kovan, damızlık ana arı, sürü yöneticisi istihdam, düve alım, koç teke alımı, besilik erkek sığır, ipekböceği yetiştiriciliği, tiftik, hastalıktan ari işletme ve atık desteklemesi gibi hayvancılık desteklemelerine ilişkin başvuru tarihleri ve şartları belirlenmiştir.

Bu kapsamda desteklemelere ilişkin başvuru tarihleri ve şartları aşağıdaki tabloda yer almaktadır. Yetiştiricilerimizin belirtilen tarihlerde başvurularını gerçekleştirmeleri gerekiyor. 

hayvanclık desteği

destek 1-6

Bilecik’te tarım ele alındı Bilecik’te tarım ele alındı

destek 2-4

destek 3

destek 4

Not: 2023 yılı Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği (Tebliğ No:2023/41)'nde belirtilen destekleme başvuru şartları, tarih ve başvuru yerleri özet olarak çıkartılmıştır. Destekleme alacak yetiştiricilerin mağduriyet yaşamamaları için ilgili tebliğdeki şartların tamamını sağlaması gerekmekte olup, İl/İlçe Müdürlüklerimizden detaylı bilgi alabilirler.