Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından 10 ilimizde büyük bir yıkım meydana geldi. Deprem bölgesinde hayvancılık yapan üreticiler, hayvanlarına yem ve su bulmakta zorlanırken, Türkiye'nin bir çok bölgesinde yem yardım kampanyası başlatıldı. 

BURSA'DAN DEPREM BÖLGESİNE 12 TIR YEM GÖNDERİLDİ

Büyükşehir Belediyesinden çiftçiye yüzde 70 hibeli sulama borusu desteği! Büyükşehir Belediyesinden çiftçiye yüzde 70 hibeli sulama borusu desteği!

Bu çerçevede Bursa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, ilde başlatılan yem yardım kampanyası çerçevesinde deprem bölgesine 12 tır yem gönderdi. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Karacabey Kaymakamlığı , Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Karacabey, Mustafakemalpaşa, Mudanya ve İnegöl İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından Karacabey ilçesinden 78 ton, Mustafakemalpaşa ilçesinden 140 ton, Mudanya ilçesinden 7 ton ve İnegöl İlçesinden 22 ton olmak üzere toplamda 12 tır 247 ton besi yemi, süt yemi, arpa, buğday silajlık mısır, küspe ve bir tır saman depremden etkilenen İllere gönderilmek üzere Bursa’dan yola çıktı."