Buzağı, malak, anaç koyun... 2023 yılı hayvancılık destekleri başvuru tarihleri ve ödeme miktarları tek bir tabloda! Buzağı, malak, anaç koyun... 2023 yılı hayvancılık destekleri başvuru tarihleri ve ödeme miktarları tek bir tabloda!

Toplantıya, 15 Temmuz darbe girişini kınayarak başlayan Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, “15 Temmuz'da ülkede yaşanan hain saldırılar sonucu başta Cumhurbaşkanımızın ve milletimizin gayretiyle hain saldırı amacına ulaşamadı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve milletimize de başsağlığı diliyorum. İnşallah Allah bir daha bu millete böyle sıkıntılar yaşatmaz, böyle acı olaylarla karşı karşıya gelmeyiz. Şu anda OHAL durumundayız ve rapor ve izinler kaldırılmış durumdadır. Mesai saatleri, kılık kıyafet ve yazışma kuralları konusuna her zaman olduğundan daha dikkatli ve daha hassas olalım" diye konuştu.

Yıldız, “Her ilçenin özellikleri dikkate alınarak meyve, sebze, tahıl ve yem bitkisi çeşitlerine yönlendirmeye çalışalım. Ürünlerin piyasada tutulan, raf ömrü yüksek olmasına eğer elde edilen ürün ilçede değerlendirilmiyorsa, değerlendirilecek tesis yapılması için proje yapmaya çalışalım. Ayrıca Bozüyük ilçemizde bulunan ambalajlama ve paketleme tesisinin yeterli kullanılamadığı görülmekte ve bunu daha aktif hale getirilmesi için gerekli bilgilendirmeleri yapalım. Kurban Bayramına da yaklaşmaktayız. Hayvan hareketleri, aşılar ve sevkler konusunda da gerekli hassasiyeti gösterelim. Toplantının hayırlara vesile olması temennisiyle disiplin içinde gayretli çalışmalarınız ve katkılarınız için hepinize ve tüm mesai arkadaşlarımıza teşekkür ederim" dedi.

Toplantıda, 2016 yılında İlçe ve Şube Müdürlüklerimizce yürütülen faaliyetler ile gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler konusunda İlçe ve Şube Müdürleri tarafından bilgi verildi.