Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Kepsut Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği Damızlık Koç ve Koyun Üretme Projesi kapsamında üretimi gerçekleştirilen 585 adet damızlık koç ve koyunlar Kepsut ilçesinde düzenlenen törenle çekiliş yapılarak 85 üreticiye teslim edildi.

Balıkesir’de çiftçi hangi ürünü ekerse destek alacak? Mazot-gübre, fark ödemesi ve sertifikalı tohumluk desteği... Balıkesir’de çiftçi hangi ürünü ekerse destek alacak? Mazot-gübre, fark ödemesi ve sertifikalı tohumluk desteği...

İl Müdürü Erkan Alkan yaptığı konuşmada, Balıkesir Damızlık Koç ve Koyun Üretme tesislerinde üretilen yüksek kaliteli ve verimli ırkların uygulanan projeler kapsamında üreticilere hibe edilemesinin, Balıkesir tarım ve hayvancılığına önemli ölçüde katkı sağlayacağını belirterek, projede desteklerini esirgemeyen Milletvekillerine, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığına, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığına, Kepsut Belediye Başkanına ve emeği geçen tüm yetkililere çiftçiler adına teşekkür etti.

Gerçekleşen programa İl Müdürümüz Erkan Alkan'ın yanı sıra Milletvekili İsmail Ok, Milletvekili Mustafa Canbey, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Serkan Akça, Kepsut İlçe Tarım ve Orman Müdürü Faruk Öksüz, Birlik ve Kooperatif yetkilileri ile üreticiler katıldı.