Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin editörlüğünü yaptığı “Pandemi Sonrası Yeni Nesil Tarım” adlı kitap, okurların beğenisine sunuldu. Türk Tarım ve Orman Dergisi'nde yer alan habere göre, koronavirüsle birlikte her alanda tanımlanan yeni normallerin tarımsal süreçlere etkisini irdeleyen kitap, yaşanan değişimin tarımda yeni nesil uygulamalara geçilmesini zorunlu kıldığını vurguluyor. Kitapta her bölüm tek başına incelendiğinde, tarımsal üretimin ve tarımsal teknolojilerin farklı alanlarında yeni nesil uygulamalar hakkında okuyucuyu bilgilendirmeye yönelik iken tüm bölümler bir bütün halinde değerlendirildiğinde, pandemi sonrası yeni nesil tarım olarak adlandırdığımız stratejinin felsefesi ortaya çıkmaktadır.

Kitabın ilk yarısında, ağırlıklı olarak pandemi dönemi ve sonrasında bitkisel ve hayvansal üretimde sürdürülebilirlik, gıda güvencesi ve gıda güvenliği konuları işlenmiştir. Bu bağlamda, bitkisel üretim teknikleri, bitki besleme, bitki koruma ve hayvansal üretim teknikleri ile gıda sektöründeki gelişmeler incelenmiştir. İkinci yarısında ise tarımsal sistemlerin analizi ve modellemesi, Tarım 4.0, hassas tarım uygulamaları, tarımsal ürün tedarik zincirinde güncel riskler ve fırsatlar ile pandemi dönemi ve sonrasında tarımsal eğitim değerlendirilmiştir.

BAKAN PAKDEMİRLİ'NİN 5'İNCİ KİTABI

Bakan Pakdemirli’nin editörlüğünde daha önce “Küresel Ekonomiye Yön Veren Yeni Teknolojiler, Türkiye’de Geçmişten Günümüze Tarım Politikaları ve Ekonomisi, Ekonomi Ekseninde Türkiye’de Geçmişten Günümüze Kültür ve Turizm Politikaları, Pandemi Ekseninde Küresel Değişim ve Yeni Ekonomik Düzen,  Türkiye’nin Geçmişten Günümüze Meteoroloji Politikaları ve Stratejileri” adlı kitaplar yayınlanmıştı. Bu 5 kitap ise ele aldıkları konularla ilgili geçmiş ve günümüzdeki örnekleri ayrıntılarıyla ele inceleyerek, gelecekteki uygulamalar ve planlamalar hakkında da bilgi ve analizlere yer veriyor.