2022 yılı anaç koyun keçi desteği icmalleri askıya çıkarıldı. Tokat Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, konuyla ilgili olarak bir duyu yayınladı. Yayınlanan duyuruda küçükbaş hayvan üreticileri yapılacak destek ödemelerinde bir mağduriyet yaşamamaları için mutlaka askıya çıkarılan icmalleri kontrol etmeleri istendi.

Tokat’ta üretici destek icmalleri askıya çıktı! Tokat’ta üretici destek icmalleri askıya çıktı!

İCMALLER 10 GÜN ASKIDA KALACAK

Yayınlanan duyuruda şunlar kaydedildi: “12.11.2022 tarih ve 32001 sayılı Resmi gazete yayımlanan Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği (Tebliğ No: 2022/36) kapsamında 2022 yılı Anaç Koyun Keçi Destekleme Askı İcmalleri İl / İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde 30.01.2023 tarihinden itibaren 10 gün süre ile askıya çıkarılmıştır.

İCMALLER KONTROL EDİLEREK VARSA EKSİK VE HATALARIN DÜZELTİLMESİ İÇİN İTİRAZ EDİLMESİ GEREKİYOR!

Askı icmallerinin askı süresi boyunca kontrol edilmesi varsa eksik ve hataların düzeltilmesi için itiraz edilmesi gerekmektedir. Askı süresinden sonra tebliğ gereği itirazlar kabul edilmeyecektir. Mağduriyet oluşmaması için önemle duyurulur”

İCMALLER 8 ŞUBAT’A KADAR ASKIDA KALACAK!

Askıya çıkarılan anaç koyun/keçi desteği icmalleri 8 Şubat’a kadar askıda kalacak.

ANAÇ KOYUN/KEÇİ DESTEĞİ NE KADAR?

Anaç Koyun/Keçi Desteği: Damızlık koyun/keçi yetiştiricileri birliklerine üye yetiştiricilerin, Bakanlık kayıt sistemlerine kayıtlı anaç koyun ve anaç keçilerine 50 TL/baş, anaç tiftik keçisi başına ilave 20 TL/baş, göçer yetiştircilerin anaç koyun-keçilerine ilave 2 TL/baş destek ödenir.

duyuru-1