Tarımsal ve hayvancılık ile ilgili hibe ve destek ödemelerine ilişkin detaylar netleşiyor. Samsun'da söz konusu içerik ile ilgili açıklamalar geldi. Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, projelere aktarılan parayı açıkladı. 

SADECE SAMSUNDA BU PARA VERİLDİ

Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'dan 694 milyon liralık tarımsal destek ödemesi açıklaması! Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'dan 694 milyon liralık tarımsal destek ödemesi açıklaması!

Sağlam açıklamasında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar, Altyapı Yatırımları, Makine ve Ekipman Hibeleri, Bireysel Sulama Sistemleri, Genç Çiftçi Projelerine toplamda 135 milyon 50 bin TL para aktarıldığını duyurdu. Sağlam ayrıca, bu şekilde 1816 kişiye de istihdam sağlandığını ifade etti. 

HİBE PROJELERİNE SON BAŞVURU TARİHİ 22 ŞUBAT 2024

Bu hibe desteklerinden yararlanmak isteyen çiftçilerin ve adayların başvuru tarihlerini kaçırmaması gerekiyor. Başvuru tarihlerinde son gün ise 22 Şubat 2024 günü. Peki hangi alanlarda hibe ödeniyor

 “Kırsal Kalkınma Bireysel Sulama Sistemleri Desteklemeleri Projeleri kapsamında tarla içi damla sulama sistemi kurulması, tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması, tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması, tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulması, lineer sistem, center pivot sistemi kurulması, tamburlu sulama sistemi, güneş enerjili sulama sistemi kurulması, tarımsal sulama amaçlı güneş enerji sistemleri, akıllı sulama sistemleri hibe desteklemesi kapsamında olup proje üst limiti KDV hariç yüzde 50 hibe şeklinde 3 milyon TL