TARIMDAN HABER ÖZEL / Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, haftalık fiyat bültenini yayınladı. Haftalık fiyat bülteninde üretici fiyatları kaleminde damızlık düve, damızlık gebe düve, buzağı ve besilik erkek dana fiyatları da haftalık olarak yayınlanıyor. Üreticiyi bilgilendirmek için yayınlanan fiyat listesi yakından takip ediliyor.

Ucuz et-süt üretimi öncelikle kaba yem teminden geçer! Kaba yem yoksa ucuz et-sütte yok! Ucuz et-süt üretimi öncelikle kaba yem teminden geçer! Kaba yem yoksa ucuz et-sütte yok!

25 Mart haftası için yayınlanan fiyat listesinde, canlı hayvan fiyatları bir önceki haftaya göre yine yükseldi.  

DAMIZLIK DÜVE 3 BİN LİRA, BUZAĞI FİYATI 500 LİRA ARTTI!

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin piyasa verilerine dayanarak hazırladığı fiyat listesinde damızlık düve fiyatlarına ortalama 3 bin lira, buzağı fiyatına ise 500 lira zam geldi.

Damızlık düve, buzağı ve besilik erkek dana fiyatı kaç lira oldu?

Buna göre damızlık düve fiyatı 83 bin 250 liradan 85 bin 250 liraya çıktı. Gelen son zamla birlikte damızlık düve fiyatları bir hafta içinde yüzde 2.40 artmış oldu.

Damızlık gebe düve fiyatları da yükseldi. Damızlık gebe düve fiyatları ortalama 1250 lira zamlanırken, 108 bin 750 liradan 110 bin liraya çıktı. Damızlık gebe düve fiyatları da son bir haftada yüzde 1,15 yükselmiş oldu.

Buzağı fiyatlarına da ortalama 500 lira zam geldi. 3-6 aylık buzağı fiyatı 43 bin liradan 43 bin 500 liraya çıktı.

Besilik erkek dana fiyatları da 76 bin 200 liradan, 76 bin 450 liraya yükseldi.