Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraki olan TAREKS Hayvancılık A.Ş, yönetim zafiyetinden dolayı göz göre göre yok ediliyor!

Tareks Hayvancılık’ta yaşanan brusella skandalıyla ilgili yaptığımız haberlerin hepsi ihbar niteliğinde olmasına rağmen ne Tarım Bakanlığı ne Tarım Kredinin Yönetim Kurulu, ne de denetim kurulu kimse kılını bile kıpırdatmıyor!

Öncelikle bu kurumlar, birilerinin çiftliği değildir. Bunu belirtmiş olalım.

Eğer ortada kamuyu, çiftçiyi ve kurumu ilgilendiren bir zarar söz konusu ise bunun hesabı sorulmalıdır. Ancak ne acıdır, bırakın hesap sormayı, bu yöneticiler; ‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ misali yaptığımız haberlerden dolayı bizi suçlu göstermek için her yola başvuruyorlar!

Hatta kamuoyunu bilgilendirmek için yaptığımız haberlerimize; ‘suç unsuru’ taşıyor diye ihbarda dahi bulunabiliyorlar!

İnanın yaptığımız haberlerde en ufak bir yanlış olsa bu yöneticilere hak vereceğim ama haber neyse abartmadan olan biteni kamuoyuna aktarıyoruz.

Zaten, haberlerimizde en ufak bir yanlış olsa, olmayan bir şeyi olmuş gibi haber yapsak çoktan bunun hesabını hukuken sorarlardı.

Aslında haberlerimize karşı erişim engeli ve tekzip gibi bazı mahkemelerden karar aldırdılar. Ancak bu kararların ‘hukuksuz olduğunu’ kendileri de bildikleri için Milli Gazete’deki haberlerimizin içeriğiyle ilgili olarak bugüne kadar Cumhuriyet Başsavcılığına bir tane bile suç duyurusunda bulunamadılar!

Haklarını yemeyelim Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundular. Ancak haberlerimizin içeriyle ilgili değil, ‘usulen’ yaptılar bu suç duyurusunu! Yani hukuksuz bir şekilde aldırdıkları tekzip kararlarında, gönderdikleri metinlerin neden gazetenin birinci sayfasında değil de iç sayfada yayınladığımız için suç duyurusunda bulundular!

Dedim ya… ‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ misali mahkemelerin verdiği hukuksuz karar üzerinden kendilerini hukuken aklamaya çalışıyorlar!

Şimdi size soruyorum;

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın kişiye özel yönetmelik değişikliği ile hukuksuz bir şekilde atanması ve yaklaşık 3 yıldır bu görevini hukuksuz bir şekilde sürdürmesi...

Tarım Kredi Marketlere tağşişli firma ortağının genel müdür olarak atanması ve sonrasında yaşananlar...

Fahrettin Poyraz’ın milletvekili arkadaşının batık hayvancılık şirketini Tarım Kredi’ye gizli kapaklı alarak kurtarması...

TARKİM’de Genel Müdürün arkadaşının şirketine geçtiği kıyak ilaç satımı ve...

TAREKS Hayvancılık’ta brusella skandalıyla ilgili haberlerimizde en ufak bir yanlışımız olsaydı, biz bu satırları hala yazabilir miydik?

Pekâlâ, Türkiye’nin en önemli çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatiflerinde bu kadar yönetim zafiyeti, şaibeli işler ve hukuksuzluk varken neden kimseye bir hesap sorulmuyor?

İnanın bu sorunun cevabını ben de bulamıyorum.

Ancak bunca yönetim zafiyeti, hukuksuzluk ve şaibeli işlere karşı ‘yetkili kurum ve kişilerin’ görevlerini yapmayarak nasıl bir veballe karşı karşıya olduklarının da umarım farkındadırlar!

Çünkü büyük bir vebal altındalar!

Mesele birkaç yönetici meselesi değil, ülke tarımı ve çiftçi meselesidir.

Son olarak bir konuya daha dikkat çekerek, yazıma son vermek istiyorum.

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü, 6 Ekim’de yaptığımız ‘Milli Gazete yine haklı çıktı’ haberimize noter kanalıyla bir ihtar göndermiş.

Sözde haberlerimizde gündeme getirdiğimiz; Yozgat/Boğazlıyan çiftliğinde Türkiye’de bugüne kadar görülmemiş brusella skandalına yönelik iddialara cevap vermek için gönderilen ihtarda;

Ne hastalıktan dolayı zorunlu kesime giden anaç hayvan sayısını,

Ne brusella hastalığının nereden bulaştığını,

Ne binlerce hayvanın kısa süre içinde önce Yozgat’tan Kırklareli’ne sonra Kırklareli’nden tekrar Yozgat’a taşınmasını,

Ne de bu hayvan transferlerinin hemen ardından çiftliğin karantina altına alınmasıyla ilgili hiçbir bilgi vermemişler.

Çünkü Türkiye’nin hastalıktan ari en önemli çiftliğinde yaşanan yönetim zafiyeti, bu bilgilerde saklı...

Bunu bildikleri için kamuoyuna bu bilgileri veremiyorlar!

Ne demişler?

Açıklamalarını özetleyecek olursak kısaca şunu demişler; “Brusella taşıdığından şüphe edilen hayvanların tespitinden sonra tüm yetki ve sorumluluk Tarım Bakanlığına geçtiği için yönetim zafiyetinden bahsedilmesi gerçeğe aykırı ve kötü niyetlidir”

Bu kadar!

Bir de bizi kötü niyetli olmakla itham etmişler!

Pekala 2 Nisan’daki; ‘Bu hayvanlar il il ne dolaşıp duruyor?başlıklı yazımızda hayvanların brusella hastalığından dolayı taşındığı iddialarını gündeme getirmiştik ve TAREKS Hayvancılık Genel Müdürü Adem Tatlı ise bu iddiaları yalanlamıştı.

Eee ne oldu?

Kırlareli’nden Yozgat’a taşınan ve binlerce hayvanın olduğu çiftlikte bizim yazımızdan sonra brusella hastalığından dolayı neredeyse kesilmedik hayvan kalmadı!

Şimdi kim kötü niyetli?

Olanları haber yaptığımız için biz mi yoksa gerçekleri kamuoyundan saklayan sizler mi?