Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği kurban pazarında satış yapan üyelere tanıtım desteği verecek. Kurban öncesinde tanıtım kampanyası düzenleyecek olan Birlik Ankaralı alıcıları bir yandan üyelerine yönlendirirken diğer yandan kurbanlık ihtiyacının küçükbaş hayvandan karşılanmasının ülke açısından önemine dikkat çekecek.

Ankara'nın çok ön plana çıkmasa da önemli bir tarım ve hayvancılık kenti olduğunu belirten Başkan Kılınç: “Ankara özellikle küçükbaş hayvancılık alanında Türkiye'nin önde gelen illerinden biri. Ankara'da küçükbaş hayvan alanında ciddi bir miktarda kurbanlık üretimi söz konusu. 4,5 milyon nüfusa sahip olan Ankara için Ankara'da yetişen kurbanlıklar yetersiz kalırken Ankara dışından çok sayıda kurbanlık geliyor. Biz birlik olarak Ankara'da önceliğin Ankara'da yetişen kurbanlıklar olması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Kurban döneminde küçükbaş hayvan tercih edilmesinin önemine dikkat çeken Başkan Kılınç “ 'Türkiye'nin kurban tercihinde doğal olan küçükbaş hayvan'mottosuyla bir kampanya düzenleyeceğiz. Pazarda kurbanlık satışı yapan üyelerimize yerinde kısa bir eğitim vereceğiz. Birlik olarak ayrıca üyelerimiz tarafından satılan kurbanlıkların kurbanlık vasfı taşıyıp taşımadığını da denetleyeceğiz" dedi.

Belediyeler başta olmak üzere kurban alanında faaliyet yürüten resmi kurum ve kuruluşlardan Ankara'da yetiştiricilik yapan hayvan sahiplerine kolaylık sağlanmasını isteyen Birlik Başkanı Kılınç, Ankaralıları da kurbanlık alırken kurban pazarında birlik tabelası olan çadırları tercih etmelerini istedi. Üyelerinin yetiştirdiği kurbanlıkların doğadan ve doğal beslenen koyun ve keçiler olduğunu belirten Başkan Kılınç: “Üyelerimiz kurbanlıklarını meradan ihtiyaç sahibine sloganıyla satacaklar. Ankara iklimi ve coğrafyası ile küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde üstün özelliklere sahiptir. Vatandaş Ankara'da yetişen ve üyelerimiz tarafından satışı yapılan etin lezzeti ve sağlığı noktasında hiçbir kuşkusu olmasın" dedi.

Türkiye'ye de seslenen Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç: “Kurbanlık alırken koyun ya da keçiyi tercih edin, hem Türkiye kırmızı ette rahat bir nefes alsın hem de ihtiyaç sahiplerine sağlıklı ve lezzetli kurban eti ulaşsın" dedi.

Akıllı telefonlara kurbanda koyun keçiyi tercih edin mesajı

Ankaralı yetiştiriciler düzenledikleri tanıtım kampanyasında teknolojiye de kullanacaklar. Kampanya kapsamında Birlik, akıllı telefonlarında kurban fiyatı araştıran vatandaşlara küçükbaş hayvan tercih edin diyecek ve kişiyi en yakın yetiştiriciye yönlendirecek.

Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ayrıca hazırlamış olduğu “Türkiye'de kurbanlık ihtiyacı neden koyun ve keçiden karşılanmalı" adlı broşür ve liflet çalışmasını kurban pazarlarında dağıtacak. Mobil pazarlamaya ve sosyal medyaya ağırlık verilecek olan kampanyada kurban fiyatı araştıran kişilere sosyal medya ve akıllı telefonlar aracılığıyla ulaşılarak kurbanda küçükbaş hayvanı tercih edin denilecek.

Ankaralı yetiştiriciler kurban pazarında kurbanlıklarının satışlarını Ankara Birliği logosu bulunan çadırlarda yapacaklar. Gerçekleştirilen halkla ilişkiler çalışmasında da kurbanlık ihtiyacının küçükbaş hayvandan tercih edilmesinin ülke açısından önemine dikkat çekilecek.