Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği, Ulusal Süt Konseyi tarafından dün açıklanan yeni süt fiyatları için teşekkür ederken, Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği ise sadece belirlenen yeni fiyatı üreticilerine duyurmakla yetindi.

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği yaptığı açıklama şöyle;

“27 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleştirilen Ulusal Süt Konseyi toplantısında, 1 Ağustos tarihinden itibaren üretici eline geçen geçerli çiğ süt referans fiyatı 1.70 TL olarak belirlendi. Yıl sonuna kadar bu fiyatla devam etmesi beklenen soğutma ve örgüt payları hariç belirlenen bu fiyatın sektörümüze, üreticilerimize ve ülke hayvancılığına hayırlı olmasını dileriz. Bu manada mücadele veren, emeği geçen başta Sayın Genel Müdürümüz Muhittin Eyimaya'ya, sanayicilere ve üreticilere teşekkür ederiz”

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği'nin yaptığı açıklama ise şöyle;

“Çiğ süt referans fiyatı belirlendi. T.C. Tarım ve Orman Bakanlığında yapılan toplantıya Bakanlık yetkilileri, sanayici ve üretici temsilcileri katılmış olup, yapılan toplantı sonucunda üreticinin eline geçecek çiğ süt referans fiyatı 01 Ağustos – 31 Aralık 2018 tarihlerinde geçerli olmak üzere soğutma ve nakliye bedelleri hariç 1,70 TL olarak belirlenmiştir.”

TARIMDANHABER