Yapılan törende; GAP İdaresi Şanlıurfa Bölge Müdürü Hasan Kılıç,Tarım Kredi Kooperatifleri Gaziantep Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Şentürk, Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit, Gaziantep Arıcılar Birliği Başkanı Nebi Koca, Gaziantep Kiraz Yetiştiricileri Birliği Başkanı Enver Yıldız ve birlik üyeleri ile çiftçiler hazır bulundular.

GAP İdaresi Şanlıurfa Bölge Müdürü Hasan Kılıç, “Biz GAP İdaresi Başkanlığı olarak çiftçilerimize mümkün oldukça destek olmaya çalışıyoruz. Türkiye'de çiftçilerin elde ettiği gelir, Avrupa'nın gerisinde. Avrupa'da çok daha fazla tarım alanı yok, ancak bizden ilerdeler. Bizim tarım alanımız geniş, suyumuz ve güneşimiz var. İnanıyoruz ki gittikçe bu eğitimler ve desteklerle belli bir seviyeye ulaşacağız.” dedi.

Gaziantep İl Arıcılar Birliği Başkanı Nebi Koca, geçmişten bu yana bal süzme işleminin ilkel yöntemlerle yapıldığını ancak bu makinelerle birlikte süzme işleminin daha modern olacağını belirtti. Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit, Tarım Kredi Kooperatiflerinin sahada devamlı çiftçilerin yanında ve destekçisi olduğunu söyledi.

Gaziantep Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Şentürk de, Tarım Kredi Kooperatifleri olarak çiftçilerin dahil olduğu bütün kuruluşlara hizmet ve eğitim vermeye devam edeceklerini söyledi. Şentürk, bu makinaları Gaziantep çiftçisine kazandıran GAP İdaresi Şanlıurfa Bölge Müdürü Hasan Kılıç'a ayrıca teşekkür etti.