CNN Türk'de kırmızı et fiyatlarında yaşanan gelişmeleri değerlendiren Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, gümrük vergisinin düşürülmesinin tüketici nezdinde bir karşılığının olmayacağının altını çizdi.

ÜRETİCİDE FİYATLAR DÜŞÜYOR AMA RAFA YANSIMIYOR!

Son günlerde üreticide et fiyatlarının düştüğünü ancak bunun reyonlara yansımadığına dikkat çeken Tunç, fiyatların düşmesinden dolayı da üreticinin mağdur olduğunu söyledi. “Sayın Bakan doğru söylüyor. Üretici bazında fiyatlar düşmüştür ama bu hiçbir zaman rafa yansımayacaktır" diye konuşan Tunç, halkın ucuz et tüketebilmesi için her şeyden önce üreticinin girdi maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğini belirtti.

GİRDİ MALİYETLERİ DÜŞMEDEN ET FİYATI DÜŞMEZ

Girdi maliyetleri düşmediği sürece vatandaşın ucuz et tüketmesinin mümkün olmadığını dile getiren Tunç, ithalatta gümrük vergisinin düşürülmesinin de üreticinin aleyhine ancak tüketicinin lehine bir sonuç çıkarmayacağını vurguladı. Geçen yıl arpa 60 kuruş iken bu yıl 1.10 TL olduğunu söyleyen Tunç, üreticinin maliyetinin de 24 lira olduğuna dikkat çekti. Bunun altındaki rakamlarla üreticinin üretmeye devam etmesinin mümkün olmadığını ifade eden Tunç, üreticinin ödül beklerken ithalat kararnamesi ile cezalandırıldığını belirtti.

TARIMDAN HABER