Tekirdağ İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Ergin DURGUN beraberindeki Birlik Müdürü ile 06.05.2019 tarihinde Toprak Mahsulleri Ofisi  (TMO) Tekirdağ Şube Müdürü Bihter DEMİRAL’ a ziyarette bulunarak görüşme gerçekleştirdiler.                                       

Birlik Başkanı Ergin DURGUN yapılan görüşme hakkında yaptığı açıklamada;   TMO’nun yemini kendi üreten yetiştiricilere ve besicilere piyasadan düşük fiyatlarla arpa, buğday ve mısır gibi yem hammaddeleri satışı gerçekleştirdiğini belirtti ve bu sebeple TMO ya teşekkür etti.

Kendi yemini kendi yapan üyelerimiz fabrikada üretilen hazır süt -besi vs. yemlerine göre daha düşük maliyetlerle yemlerini üretebilir. Biz bunu teşvik ediyor ve destekliyoruz. Amacımız üyelerimizin üretim maliyetlerini azaltmaktır. Bizler de Birlik olarak üyelerimizin TMO’nun sağladığı bu imkandan daha fazla faydalanması ve onlara kolaylık sağlamak için satış zamanı duyurular yapıyor,  nakliye vs gibi konularda yardımcı oluyoruz. Aynı bölgeden gelen talepleri birleştirip tek bir araç ile sevk edilmesini sağlıyoruz.  Çünkü 2 ya da 3 ton alacak bir üye yetiştirici için nakliye yüksek maliyet oluşturacak, almak ekonomik olmayacaktı ve bu durumda TMO’nun bu imkânından faydalanamayacaklardı.

Bizler önümüzdeki dönemde de daha çok sayıda üye yetiştiricilerimizin bu imkânlardan daha iyi ve daha pratik nasıl faydalanabilir konusunu Sayın Şube Müdürümüz ile görüştük. Genel müdürlük yetkisinde olan bazı talep, görüş ve önerilerimizi TMO genel müdürlüğüne iletecekler. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.