Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, kırmızı et ithalatının yoğunlaşmasından dolayı üreticiler açısından büyük bir belirsizlik yaşandığını belirterek, önlerini göremediklerini söyledi. Et ve Süt Kurumu'nun marketlerde reyon kiralayarak kıyma ve kuşbaşı fiyatlarının daha uygun fiyata satılacağı yönündeki açıklamaların da kendilerini kaygılandırdığını dile getiren Tunç, “Bakanlık bu konuda nasıl bir proje üzerinde çalışıyor? Bunu öğrenmek istiyoruz" dedi.

HANGİ MALİYETLE ETİ BU FİYATLARA SATACAKSINIZ?

Merkez Birliği'nin 160 bin üyesi bulunduğu ve bu üyelerin büyük bir tedirginlik içinde olduğunu ifade eden Tunç, bu ayın sonunda Ankara'da önemli bir toplantı yapacaklarını söyledi. Yem maliyetlerinin yüksekliğine işaret eden Tunç, “24, 27 liraya et satılacakmış! Birileri çıkıp bize hangi maliyetle etin bu fiyatlara satılabileceğini açıklaması gerekiyor. Et pahalı ve bunun sorumlusu üreticiler ise 160 bin üyemizle biz üretimi bırakmaya hazırız. Madem suçlusu üreticiyse çekilelim, dışarıdan getirip 25, 26 liradan hep birlikte eti tüketelim. Ama durum böyle değil. Geçmişte üreticiyi üretimden soğutacak adımların faturasını ülke olarak ağır ödedik" dedi.

HAYVANLARIMIZI GETİRİP ET VE SÜT KURUMUNA TESLİM EDECEĞİZ

Kasaplık ve et ithalatından dolayı yerli üreticinin kesimlik hayvanlarını satmakta zorlandıklarını bildiren Tunç, “Bakanlığın üretici için planı ne bunu görmek istiyoruz. Durum böyle giderse bütün üreticiler olarak hayvanlarımızı getirip Et ve Süt Kurumu'na teslim edeceğiz. İthal hayvanlardan önce bizim hayvanlarımızı kesin diyeceğiz" diye konuştu.

TARIMDAN HABER