Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil ÖZCAN’ın açılış konuşmasını yaptığı eğitime Merkez Birliği’ni temsilen Teknik İşler Şube Müdürü Onur YİĞİT ve Uzm. Veteriner Hekim Saadet OCAKLI katılım sağladı.

Programın birinci günü, Muş Alparslan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Onur ŞAHİN tarafından “Sığırlarda Vücut Kondisyonu, Kondisyonun Besleme, Genel Vücut Sağlığı, Verim ve Üreme ile İlişkisi” konularında sunumlarının ardından farklı ineklerde vücut kondüsyonu değerlendirmek adına, işletmede uygulamalı eğitim gerçekleştirildi. İkinci gün, Ziraat Yüksek Mühendisi Ertuğrul ASLAN tarafından “Yemler Bilgisi”, “10 Adımda Pratik Besleme”, “Yemlerde Yapılan Hata ve Karşılaşılan Problemler” konularında sunumlarının ardından yemleme pratikleri ve ineklerde yem değerlendirmesinin izlenmesinin değerlendirilmesi için işletmede uygulamalı eğitim gerçekleştirildi. Programın üçüncü günü, işletme ziyareti ve uygulamalı eğitimin sonrasında, Ziraat Mühendisi Ertuğrul ASLAN tarafından “Buzağı Besleme”, “Süt İneklerinin Beslemesi”, “Rasyon Hazırlama ve Rasyon Programının Kullanımı” konularında; Uzman Veteriner Hekim Saadet OCAKLI ise “İneklerde Besleme Hastalıkları” hakkında sunum gerçekleştirdi.

Birlik personelleri için verimli geçen eğitim programının son gününde Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriyya ERDURMUŞ, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Özkan KAYACAN ve Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Ahmet DALLI’nın sertifika takdiminin ardından eğitim tamamlandı.